G4Media.ro

Compania lui Henrik și Geeta Fisker, cuplul care visa să detroneze Tesla…

SUV-ul Fisker Ocean (Sursa foto: Fisker)

Compania lui Henrik și Geeta Fisker, cuplul care visa să detroneze Tesla lui Elon Musk, a suspendat producția / Startup-ul mai are doar 121 de milioane de dolari în bancă

Startup-ul producător de vehicule electrice Fisker a suspendat producția pentru șase săptămâni, în speranța că va reuși să atragă o nouă rundă de investiții care să îi permită să își continue activitatea, scrie publicația TechCrunch.

Compania a transmis, luni, că mai are doar 121 de milioane de dolari în numerar și echivalente de numerar. Mai mult, a comunicat că are „dubii substanțiale” că mai poate continua operațiunile fără o nouă injecție de capital.

Startup-ul a anunțat că negociază cu un producător auto un parteneriat, care ar putea aduce banii de care are nevoie. Potrivit Reuters, compania respectivă este Nissan.

Fisker, care s-a listat pe bursă în 2020, a început livrările SUV-ului său Ocean în SUA și Europa la mijlocul anului trecut. Mașinile au avut multe probleme tehnice (majoritatea software), iar proprietarii s-au arătat nemulțumiți de serviciul de relații cu clienții. Mai mult, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) anchetează compania pentru probleme la sistemele de rulare și de frânare.

Startup-ul a anunțat recent că va concedia 15% dintre angajați, echivalentul a aproximativ 200 de persoane.

În 2023, Fisker a reușit să livreze doar 5.000 dintre cele 10.000 de mașini produse de partenera sa, compania Magna Steyr. În ianuarie 2024, startup-ul a vândut 1.400 de SUV-uri.

Firma se străduiește acum să treacă de la vânzări directe la înțelegeri cu dealeri, dar fără mare succes. Din cei aproximativ 12 parteneri inițiali, unul a renunțat deja, transmite TechCrunch.

Publicația Wall Street Journal a scris că Fisker a angajat experți în restructurare și că ia în calcul deschiderea procedurilor de faliment.

Fondatorii Fisker au pariat la un moment dat toți banii lor pe afacere

Startup-ul a fost fondat de Henrik Fisker și soția lui, Geeta Gupta-Fisker. Henrik este un designer danez cunoscut de mașini care a colaborat cu nume mari din industria auto, precum BMW, Aston Martin sau Tesla. Antreprenorul a mai trecut prin momente dificile. Compania pe care a condus-o înainte, specializată pe modele hibrid și numită Fisker Automotive, a cerut falimentul în 2013.

Geeta Fisker, de origine indiană, este directorul financiar al startup-ului. Înainte să se lanseze în antreprenoriat, ea a administrat investițiile unora dintre cei mai puternici oameni din lume.

Cei doi soți au declarat în 2020 că și-au investit toți banii în startup-ul Fisker. „Nu facem asta ca să devenim bogați. Facem asta deoarece vrem să facem o companie extraordinară care produce mașini extraordinare”, declara atunci Geeta Gupta-Fisker.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...