G4Media.ro

Compania israeliană Elbit câștigă trei contracte cu țări NATO, în valoare de…

Sursa Foto: Elbit System

Compania israeliană Elbit câștigă trei contracte cu țări NATO, în valoare de 372 de milioane de dolari / Un contract de continuitate, în valoare de 120 de milioane de dolari, câștigat cu România

Compania (Elbit) a obținut două contracte în valoare de 252 de milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de rachete pentru artilerie către o țară europeană nespecificată, membră a NATO, și un contract de continuitate, în valoare de 120 de milioane de dolari, cu România, scrie publicația israeliană Globes, citată de Rador.

Compania israeliană de sisteme electronice de apărare Elbit Systems Ltd. (Nasdaq: ESLT; TASE:ESLT) a câștigat trei contracte cu țări NATO, în valoare de 372 de milioane de dolari, pe fondul unei intensificări a reînarmării Europei, în contextul războiului Rusia-Ucraina.

Compania a obținut două contracte în valoare de 252 de milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de rachete pentru artilerie către o țară europeană nespecificată, membră a NATO.
În cadrul primului contract, în valoare de 119 milioane de dolari, Elbit Systems va furniza sisteme de obuziere de 155 mm/52 montate pe camion, ATMOS (Autonomous Truck Mounted Howitzer).

Contractul se va derula pe o perioadă de doi ani.

În baza celui de-al doilea contract, în valoare de 133 de milioane de dolari, Elbit Systems va furniza două baterii de sisteme de lansare de rachete de artilerie PULS, inclusiv un pachet de rachete. Contractul se va derula pe o perioadă de trei ani.

Sistemul de artilerie modular ATMOS este un sistem cu obuzier autopropulsat pe roți, testat, capabil să tragă proiectile de 155 mm certificate NATO, cu o rază de acțiune efectivă de peste 40 km cu proiectile standard și oferă o rază extinsă cu proiectile asistate de rachete (RAP). ATMOS este proiectat pentru desfășurare și operare rapidă, permițând furnizarea de sprijin pentru artilerie pentru o gamă largă de misiuni.

Sistemul PULS de la Elbit Systems suportă lansarea atât de rachete autonome, cât și de rachete ghidate de precizie la o distanță de la 12 km până la 300 km. Lansatorul PULS este complet adaptabil la platformele existente pe roți și șenile, permițând o reducere semnificativă a costurilor de întreținere și antrenament.

Compania a mai anunțat astăzi că filiala sa din România, Elmet International SRL, a obținut un contract de continuitate în valoare de 120 de milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele fără pilot, sisteme de arme controlate de la distanță (RCWS) și sisteme de mortiere pentru transportoarele blindate pentru trupe (APC) „Piranha V” ale forțelor armate române. Lucrările vor fi realizate în România, pe o perioadă de trei ani.

În baza contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS și sisteme de mortiere SPEAR, toate complet integrate pe blindatele „Piranha V” ale firmei GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă ușoară fără pilot, de 30 mm, care integrează sisteme de arme, sisteme de control al focului, senzori și sisteme de afișare pentru o eficiență sporită în luptă, de conștientizare a situației și capabilități de depistare a locației țintei.

Sursa: Globes/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...