G4Media.ro

Compania de Drumuri a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2…

Compania de Drumuri a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii de Centură A0

Compania de Drumuri a semnat, astăzi, cu antreprenorul român UMB, contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 de pe Autostrada de Centură A0 Bucureşti Nord. Acest tronson are o lungime de 19 kilometri, se desfăşoară între DN 1 -Corbeanca şi DN 2 – Afumaţi, iar termenul de realizare este de 34 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 22 de luni execuţie. Garanţia acordată este de 10 ani. Semnarea contractului a fost posibilă după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins pe 5 mai ultima contestaţie.

Este al doilea lot de pe A0 Bucureşti Nord cu contract de proiectare şi execuţie semnat, primul fiind pentru secţiunea de 4 kilometri dintre Cernica şi A2, tot cu firmele omului de afaceri băcăuan. Lotul a fost scos la licitaţie în 2020 pentru 880 de milioane de lei şi a fost câştigat de UMB cu o ofertă 830 de milioane lei. Pe acest lot de autostradă vor fi construite 10 poduri şi pasaje şi 2 noduri rutiere.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut constructorului să scurteze perioada de proiectare pentru a deschide şantierul peste cel mult un an. „I-am cerut antreprenorului să dea dovadă de aceeași seriozitate pe care a arătat-o până acum și să urgenteze, pe cât se poate, lucrările pe care le are pe A0. Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă șantierul. Vom analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) se poate redesena, astfel încât să permită relații mai eficiente de intrare și ieșire din autostradă. Vreau ca în 2023 A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureștiul și Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureștiului”, a scris ministrul Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.