G4Media.ro

Compania de armament Romarm va produce măști sanitare și combinezoane de protecție…

Compania de armament Romarm va produce măști sanitare și combinezoane de protecție pentru medici / Granturi nerambursabile pentru 325 de companii care vor să producă materiale sanitare

Compania Romarm a primit aprobare pentru producţia de echipamente sanitare, de măşti şi combinezoane, astfel încât să rămână în producţia strategică a României, a anunțat ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

„Am avut o discuţie cu directorul de la Romarm şi i-am dat undă verde pentru a face o linie de producţie de echipamente sanitare, de măşti, combinezoane în Romarm, ca să rămână în producţia strategică a României”, a afirmat ministrul, la Digi 24.

El a spus că, atât România, cât şi întreaga Europă, sunt dependente de importurile din China şi că, după ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească va fi repornită şi va trebui complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materialele esenţiale.

„Nu numai România, ci şi întreaga Europă este dependentă de importurile din China. Uitaţi-vă la materialele sanitare, la măşti, la kiturile de testare, inclusiv la aparatele de testare! Practic, Europa a abandonat această zonă şi a încurajat producţia – e adevărat, ieftină, în China. Numai că această criză ne-a arătat cât de dependenţi suntem şi cum o epidemie izbucnită într-un focar în China poate să pună în pericol întreaga economie mondială şi, evident, şi economia europeană. De aceea am făcut apel la luciditate şi un apel ca să ne trezim în al 12-lea ceas şi să începem în România producţia de materiale esenţiale, pentru că vom trece – eu sunt optimist şi sunt convins că vom trece peste această criză şi economia României va fi repornită, dar ea va trebui complet regândită şi să începem să producem materialele esenţiale în România”, a menţionat el.

În acest context, ministrul a făcut referire la programul de micro-industrializare, care a fost modificat şi orientat către producţia de materiale sanitare.

„Am anunţat că îi vom da drumul astăzi. M-am uitat pe proceduri tocmai înainte de a semna ordinul. Vreau să mai modific ceva. Vreau să mă asigur că acele companii care vor primi acel grant – că este vorba de un grant de 200.000 de lei – şi avem la dispoziţie practic bani pentru 325 de companii. Avem 65 de milioane de lei, pentru vreo 325 de companii. Vreau să mă asigur că îşi va atinge această ţintă, iar companiile vor face acele activităţi pe care şi le vor asuma, că vor produce măşti, că vor produce biocide, că vor produce material de îngrijire, că vor face combinezoane. Vreau să mă asigur că acest lucru se va întâmpla pentru că îmi doresc ca România să pornească această producţie de materiale esenţiale şi împreună cu ministrul de Finanţe vom suplimenta fondurile pentru toate companiile care doresc să facă acest lucru. De asemenea, mă aştept ca acea companie, până la sfârşitul săptămânii, pe care am anunţat că vrem să o sprijinim – repet nu îi voi da numele – să înceapă acea producţie de măşti şi să ajungem să producem 3,5 milioane ca primă companie de măşti într-o lună pentru România”, a explicat ministrul Economiei, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că grantul presupune bani care nu vor mai trebui returnaţi.

Companiile vor putea primi granturi de până la 200.000 de euro prin programul de micro-industrializare remodificat şi orientat către producţia de materiale sanitare, a declarat duminică Virgil Popescu.

El a precizat, atunci, că acest program ar putea fi lansat în cursul acestei săptămâni.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Tot poporul ar fi bucuros sa sustina Medicina. Un impozit Autoacceptat de 20 % la tot ce depaseste 2.000 ron toti ar fi bucurosi sa contribuie.

 2. Se cunoaste ca ne conduc fii securistilor si politrucilor comunisti. Stiu una si buna. Fix ca pe vremuri cand Combinatul Siderurgic din Calarasi produce 2,7 tone de lavanda verde pe sezon. Sau cand Oltchim s-a apucat de muraturi la raureni. Si mai ziceti de ce fuge lumea de produse made in Romania. Sau ca importam pana si niste amarate de masti

  • Trancanesti tampenii.

 3. Oare? Daca e stire de la Digi24, post aservit guvernului Orban 1,2, eu nu cred.

  • Dar unde trebuia să fie ”știre” pentru a o ”crede”? La trolii ”aserviti” în ”post” mafiei PRO-PSD?

 4. Va dati seama ca noi ca stat nu avem planuri de avarie pt nimic? Ma uimeste lejeritatea cu care individul asta spune ca suntem prosti.

  Pt ce exista csat si pt ce luati salarii enorme si pensii speciale?

  Meritati sa va vedem pe toti atarnati de cravata, ca in iran. Evident pe stadion si in aplauze

  • De ”uimire” e ”lejeritatea cu care” trolii securiști ai mafiei PRO-PSD ”spun ca sunt prosti”, acum că mafia securistă ”nu are plan de avarie pt nimic” iar interlopii pedeseraști urmează să se ”vadă atarnati de cravata” în scurt timp.

 5. Ideea de a deveni producători de astfel de produse este foarte bună, numai trolii roșii pot sa împroaște cu lături atunci când lucrurile nu sunt decise de către jegurile lor de stăpâni…. Ce vedeți voi rău în aceste decizii?! Sau unde nu e loc de învârteli, așa cum v-au obișnuit baronii psd, vă ia cu stări de rău?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.