G4Media.ro

UPDATE Ședința comisiei juridice s-a încheiat după două ore fără ca senatorii…

UPDATE Ședința comisiei juridice s-a încheiat după două ore fără ca senatorii juriști să intre pe fondul proiectului de lege/ Au reînceput dezbaterile asupra legii privind carantina și izolarea

UPDATE ora 20:40 Ședința comisiei s-a încheiat după aproximativ două ore, fără ca senatorii juriști să fi intrat pe fondul proiectului de lege. Dezbaterea urmează să fie reluată la o dată ulterioară.

știre inițială

Ministerul Justiţiei a depus un punct de vedere luni la Comisia juridică a Senatului privind proiectul de lege referitor la carantinare şi izolare, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, precizând că acest text va fi dezbătut cu atenţie.

„Mulţumesc pentru invitaţia pe care am primit-o astăzi de a participa la această şedinţă. Şi vineri a fost o echipă de la MJ. (…) Am avut discuţii cu colegii de la Sănătate şi Interne care au iniţiat această lege şi am stabilit de comun acord cu domnul Arafat să facem o împărţire a muncii. (…) Noi am înaintat şi în scris propunerile de texte pentru procedurile pe care le avem în vedere şi care, în linii mari, sunt cele convenite de membrii comisiei senatoriale încă de vineri”, a afirmat Predoiu, într-o intervenţie telefonică.

Potrivit lui Cazanciuc, este „extrem de util” materialul primit de la Ministerul Justiţiei.

„Aşa cum aşteptam, este un material destul de gros care face o analiză şi a deciziilor CCR şi ne arată câteva riscuri referitoare la texte aflate în dezbatere. (…) Cred că va trebui să luăm fiecare punct în parte din ceea ce a prezentat Ministerul Justiţiei pentru a vedea dacă textul acesta corespunde deciziilor CCR, corespunde exigenţelor CEDO şi reuşeşte să aşeze într-o formulă rezonabilă ceea ce am vorbit de fiecare dată şi anume măsurile graduale de luat în caz de situaţii care impun un risc epidemiologic sau biologic. (…) O să mă uit cu atenţie pe el, dar, la prima vedere, este un material destul de riguros. E clar că este nevoie aici şi de un punct de vedere pe procedură şi din partea CSM-ului”, a spus social-democratul.

El a adăugat că textul final trebuie să corespundă practicilor europene, măsurile trebuie luate gradual, iar internarea forţată a unei persoane trebuie să fie ultima acţiune, după ce au fost epuizate toate celelalte căi prevăzute de lege, de regulament, de tratatele la care România este parte.

Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări s-a reunit din nou, luni, pentru a dezbate proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Şedinţa a început în jurul orei 16,30.

La şedinţă este prezent secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. asa bah doctore cazanciuc…trageti de timp…sa moara cat mai multi…ca sa puteti voi justifica instaurarea unei dictaturi..cea a pesedeilor…ca asta vreti
  dar vine si vremea voastra….
  p.s: daca acuma ne ataca o tara straina, guvernul nu poate lua masuri de urgenta pana nu sunteti voi si ccr de acord cu constitutionalitatatea acestori hotarari?
  cristossssii mamii voastre de lepre jegoase

 2. niste retarzi si alti retarzi (trolli) ii aplauda. tara de kkt. au tipat ca nu e legal. au facut lege. acum trag de timp doar asa, de retarzi ca sa isi bata joc. v-as impusca pe loc daca ar fi dupa mine.

 3. niste retarzi si alti retarzi (trolli) ii aplauda. tara de doi bani. au tipat ca nu e legal. au facut lege. acum trag de timp doar asa, de retarzi ca sa isi bata joc. v-as impusca pe loc daca ar fi dupa mine.

 4. CAND A FOST VORBA DE INFRACTORI ATI „LUCRAT” SI NOAPTEA!

 5. cazangiucul pare a face parte din selecta secta a Sinistrilor. alaturi de tericeanu, tudorel, dorneanu,…

  cand faceau legi pentru scaparea si protectia infractorilor de Partid nu le mai aliniau cu nimic!

  acum, ce sa vezi, ioropa, chestii.

 6. Intre doi bolnavi de covid, cazangiuc si un cetatean „eliberat” cine credeti ca va fi tratat mai intai ?

 7. Cazanciuc: „o sa ma uit cu atentie pe el”. ( Se refera la punctul de vedere privitor la Legea carantinei, depus de Ministerul Justitiei).

  PS. Cazanciuce nu te uita prea mult ca-ti stalcesti vederea ! Lasa pe altii SA CITEASCA materialul trimis de MJ ! Tu oricum nu contezi nici macar printre ai tai !

 8. Hai mai pzd-istilor, hai ca vine starea de urgenta peste voi! Si-o sa va udati chilotii de-atata jale!!!
  Dezbateti pana va creste IQ-ul la 0.5!

 9. Sa i-o spuneti lu mutu ca asta nu e pura tragere de timp ca sa moara cat mai multi oameni si sa-i puneti in carca pnl-ului… Si dupa aia sa iesiti voi salvatorii. Am mai vazut filmul asta. Se numea cine-a tras in noi dupa douajdoi cu ilici in rolul salvatorului nationale.
  Numai ca cat sunteti de prosti nu le aveti cu matematica. Inca putin si nu va mai conta finca in caz de stare de urgenta nu mai e nevoie s-o luati in mana si s-o zguduiti la nesfarsit. Vine Ioha si constata ca rata imbolnavirikor e de 10 ori mai ridicata decat in martie dupa care tot ce morfoliti acum…
  Nici nu va fi nevoie sa va mai intrebe ceva o luna-doua, nici sa mai bage restrictiile de circulatie din martie decat de la 7 la 11 dimineata, asa de sanchi.

 10. Au hotarat sa dea legi separate pentru fiecare virus, ciuperca, bacterie si parazit din lume.