G4Media.ro

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 60 de milioane…

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic. Acordul, semnat la Bruxelles

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu împreună cu Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, în prezența președintelui Maia Sandu și a președintelui Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, au semnat la 15 decembrie Acordul de finanțare „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova” în valoare de 60 de milioane de euro, transmite ZDG.md.

Suportul bugetar va fi oferit sub formă de asistență nerambursabilă. Acordul prevede acordarea unui grant în valoare de 60 milioane euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic.

Scopul principal al suportului respectiv este atenuarea impactului socio-economic urmare a creșterii prețurilor la gazele naturale, sporirea capacității Guvernului de a furniza servicii personalizate grupurilor vulnerabile, dar și redresarea socio-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică în Republica Moldova.

„Ajutorul oferit de către Uniunea Europeană demonstrează că avem prieteni adevărați și o credibilitate internațională acordată Guvernului nostru care aduce beneficii concrete pentru cetățenii țării”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Acest program de suport bugetar completează pachetul Uniunii Europene de Redresare Economică pentru Moldova în valoare de până la 600 de milioane euro care urmează a fi implementat în următorii trei ani.

sursa: ZDG.md

sursa foto: mfa.gov.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Unde sunt postacii anti UE ? Mai bine sa moara de frig nu ?? sau sa ii linga talpa lui Putin cu santajele lui

  • În UE moare mai un pic moare toată lumea de frig. Ursula vrea să închideți caloriferul și să vă încălziți cu energie regenerabilă inexistență să salvați planeta pentru miliardari și odraslele lor.

  • Da, UE e de vina caCracanatul a inchis robinetul.

 2. În schimbul suveranității. Mai un pic le cer globaliștii de la Bruxelles să renunțe la cultura și tradițiile lor și să legalizeze frecatul un dos și educația homosexuală în scoli. Ah, și să bage pașapoarte de vaccinare.

  • Tu ce alegi? Un „prieten” care face tot posibilul sa mori de foame ca sa faci ce vrea el sau un prieten care iti da sa mananci, te imbraca, te protejeaza si te mai si ajuta sa faci bani ca sa nu mai mori de foame pe viitor cu conditia sa faci ca el?

  • Aleg prietenul care-și vede de treabă și nu are pretenția să fac ce vrea el, că doar nu sunt vasalul lui. UE a devenit o grădiniță pentru copii adulți.

 3. Lăsați Moldova în place. Vreți să o faceți si pe ea slugile U.E. cum ați făcut cu România, să sugeți tot ce se poate. Le dați un deget si le luați toată mâna.
  Ce mai are România de când a intrat în U.E.?