G4Media.ro

Comisia Europeană propune amânarea pentru 2023 a anului în care Timişoara va…

Comisia Europeană propune amânarea pentru 2023 a anului în care Timişoara va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii

Comisia Europeană a propus, marţi, amânarea anului în care Timişoara şi Elefsina (Grecia) vor deţine titlul de Capitale Europene ale Culturii, din 2021 în 2023, din cauza efectelor crizei provocate de coronavirus. Totodată, Comisia a propus amânarea din 2021 în 2022 a anului în care Novi Sad (Serbia) va deveni Capitală Europeană a Culturii.

„Sunt convins că o perioadă de timp suplimentară va permite oraşelor Novi Sad, Timişoara şi Elefsina să depăşească criza actuală din sectorul culturii şi din cel al turismului şi să mobilizeze investiţii relevante, inclusiv graţie solidarităţii la nivel european”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului nostru de viaţă european, citată într-un comunicat al Comisiei Europene.

O altă propunere a Comisiei Europene este să se ofere oraşelor Rijeka (Croaţia) şi Galway (Irlanda) posibilitatea de a-şi prelungi titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2020” până la 30 aprilie 2021.

„Cultura a fost grav afectată de pandemie, iar Capitalele Europene ale Culturii nu fac excepţie. În pofida energiei, a entuziasmului şi a profesionalismului echipelor şi partenerilor lor, Rijeka şi Galway nu au putut să-şi desfăşoare programele pentru Capitala Europeană a Culturii 2020 conform planului. Sper că cele două oraşe vor valorifica la maximum posibilitatea de a-şi prelungi anul special. Sunt convinsă că pentru următoarele Capitale Europene ale Culturii, şi anume Timişoara, Elefsina şi Novi Sad, perioada suplimentară de timp se va dovedi benefică, permiţându-le să-şi pregătească programe ambiţioase”, a declarat la rândul său Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Sursa foto: Facebook Primăria Timișoara

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Sa vedem daca mai exista Europa pana-n 2023. Incepe Razboiul . Franta vs Turcia. Germania & Co. vs Rusia … Pai nu se mai poate … sa fac 100 de ani de cand n-a mai fost un Razboi Mondial, ce facem ? Lasam Totalitarismul sa domine ? Hai, mai cu talent. Va zic solutia : INDEPENDENTA TOTALA de tarile TOTALITARE. 🙂 Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Fara gaze de la rusi, rosii de la turci … se intelege si se poate. 🙂 VOINTA.

  2. Norocul Timisoarei, care cu Robu, in frunte era complet nepregatita pentru 2021. Poate ca daca intre timp castiga Fritz, neamtul de la USR-PLUS o sa se faca un salt la nivelul pregatirilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.