G4Media.ro

Comisia Europeană: Aprobarea PNRR-ului Ungariei ar putea fi amânată încă două luni

sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană: Aprobarea PNRR-ului Ungariei ar putea fi amânată încă două luni

Comisia Europeană încă nu a finalizat evaluarea planului de redresare și reziliență al Ungariei, iar procesul ar putea dura încă două luni, a anunțat luni purtătorul de cuvânt a Comisiei Europene, Arianna Podesta, în timpul unei conferințe de presă.

„Comisia nu și-a încheiat încă evaluarea privind planul Ungariei de redresare și reziliență pentru o propunere de decizie de punere în aplicare”, a declarat Podesta.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că experții europeni analizează în prezent ultimele răspunsuri venite de la Budapesta în urmă cu trei zile.

„Continuăm examinarea planului de redresare și reziliență din Ungaria. Autoritățile maghiare au fost informate și continuăm schimburile noastre cu autoritățile în ceea ce privește planul de redresare. În prezent, suntem în proces de analiză a ultimelor răspunsuri pe care le-am primit din Ungaria, care au sosit vinerea trecută, deci acum trei zile. Lucrăm în mod constructiv pentru a încheia evaluarea noastră cât mai repede posibil”, a afirmat Arianna Podesta.

De asemenea, aceasta a menționat faptul că există posibilitatea ca evaluarea planului de redresare al Ungariei ar putea să dureze câteva săptămâni, iar în acest caz Comisia Europeană vă cere autorităților maghiare o extindere a termenului cu până la două luni.

„În cazul în care evaluarea noastră necesită mai degrabă mai multe săptămâni decât zile, vom propune Ungariei să convină asupra unui termen de prelungire de două luni. Scopul nostru a fost întotdeauna să lucrăm constructiv cu statele membre pentru a ne asigura că planurile lor sunt la înălțimea obiectivelor și cerințelor regulamentului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Precizarea vine în urma declarației europarlamentarului și liderului grupului parlamentar Renew Europe, Dacian Cioloș, care a susținut că executivul european va suspenda aprobarea planului de redresare și reziliență al Ungariei. Ulterior, informația a fost respinsă de către vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, care a declarat că Bruxelles-ul nu a luat o astfel de decizie.

„M-am consultat cu cabinetul doamnei președinte și cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare și reziliență și cu evaluarea planurilor. Și nu există o astfel de știre, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, afirma atunci Jourova.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Nu știu de ce dar cred că amânarea asta are la bază legea maghiară privind stoparea publicității homosexuale pentru tineri până la 18 anu, o lege foarte bună de altfel.

 2. UE Incepe sa semene tot mai mult cu URSS
  Opozanții ungari,sloveni, slovaci,polonezi sunt reduși la tăcere prin tăierea finanțării, oprobiul public, șicane politice, limitarea accesului la presa europeană.

  Tot așa băieți și fete, sau băieți și băieți cum vreți, in maxim 10 ani veți dinamita UE cu astfel de practici. Brexit va fi pistol cu apă.
  China, Rusia și SUA abia așteaptă.
  UE pare sabotată din interior când pune pumnul în gura culmea in numele democrației pe subiecte cu interes aproape de zero pt cei 500.000.000 cetățeni europeni.

  Mai e timp să ieșiți din bula asta cancel culture, politicaly correct, ,progresism deșănțat.

  • Vezi cum te dai de gol, băi sputnikarule fraier !
   Diferența dintre UE și URSS, derivă din faptul că:

   1) UE nu anexeaza teritorii care nu-i aparțin.
   2) UE nu invadează Praga cu tancurile.
   3) UE nu obligă pe nimeni să adere .
   4) UE nu obligă pe nimeni da rămână.

 3. Eu zic ca Ungaria nu trebuie sa se injoseasca cu banii Bruxelles-ului. Ei se pot hrani cu praful din stepa mongola, acolo se simt ei cu adevarat in largul lor, alaturi de stramosi. Luati-va stepa si mergeti la origini!

 4. @Gigi duru
  SUBSCRIU

 5. UE si-a dat jos masca . De fapt UE emite ” Diktate de la Bruxelles ” si obliga toate tarile sa se supuna . UE sub masca ” valorilor democratice ” indoctrineaza copii cu perversiunile LGBT . De fapt UE este sluga LGBT si procedeaza asa cum dicteaza LGBT . Natiunile Europei trebuie sa traga un semnal de alarma si sa nu ignore ceea ce se intampla . Altfel va fi mai rau decat in URSS . Va fi o dictatura a ” valorilor democratice europene ” , in fond o dictatura LGBT . UE este gata sa se destrame , datorita slugarniciei fata de LGBT . Va urma un Hu-exit , apoi Pol-Exit , SLo-Exit si se vor forma doua puteri din fosta UE : Slugarnicii fata de LGBT pe de o parte , iar celelalte tari cu valori autentice vor forma o alianta precum V4 . Insa vor fi mai multe tari . Romania se pare ca se slugareste la majoritate , ca de obicei .
  In numele tolerantei se instituie stare de urgenta la nivelul Europei , cu scopul legalizarii proiectului “ renew Europe “ , un proiect care are ca scop resetarea valorilor si instaurarea “ valorilor democratice “ . Viitorul europei arata bine : O societate de dez-sexati care se indoapa cu hormoni si pastile antidepresive . Insa “ noile valori democratice” sunt dictate de catre o asemenea societate . Rampa de lansare a fost “ toleranta “ . Acum dupa ce ni s-a dictat sa ii “ acceptam “ , acestia au ajuns sa faca legile . Acei dez-sexati care vorbesc despre toleranta , ei insisi instituie dictatura lor . Era necesar o resetare economica in domeniul medical , social , farmaceutic . “ Dez-sexarea “ este intr-adevar o afacere profitabila pentru multe institutii . Afacerea “ educatia sexuala “ care promoveaza in mod subtil dez-sexarea populatiei , cu scopul ameliorarii suprapopularii planetei , in speta a continentului , este tot mai promovata . Marii filantropi globalisti au ei strategiile lor . De aici atatea finantari ale acestor dez-sexati . Se doreste dez-sexarea populatiei globale , pentru a nu mai putea procrea , pentru a se ameliora “ suprapopularea “ planetei . Practic marii filantropi vor “ binele “ planetei . Viitorul arata bine : o societate de dez-sexati si extra-sexati , drogati , deprimati si psihopati . Acestia vor constitui “ Consiliul Europei “ si vor apara “ drepturile si valorile democratice “ . Oamenii normali vor fi un pericol pentru “ democratie .