G4Media.ro

Comisia Europeană: Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică,…

Comisia Europeană: Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă

Comisia Europeană transmite într-o informare preliminară că Apple a distorsionat competiția pe piața de streaming de muzică, deoarece a abuzat de poziția sa dominantă pentru distribuirea de aplicații de streaming prin App Store. Comisia și-a transmis observațiile preliminare reprezentanților companiei Apple. Luarea de poziție vine în urma unei plângere a celor de la Spotify.

Avertismentul Comisiei vine deocamadată sub forma unei  comunicări a obiecțiilor, ceea ce reprezintă un pas formal în investigațiile Comisiei cu privire la presupuse încălcări ale normelor antitrust ale UE.

Comisia Europeană constată, în observațiile sale preliminare, că Apple are o poziție dominantă pe piață pentru distribuția de aplicații de streaming de muzică prin App Store. Pentru dezvoltatorii de aplicații, App Store este singura poartă către consumatorii care utilizează dispozitivele mobile ale Apple care rulează pe sistemul de operare inteligent iOS al Apple. Dispozitivele și software-ul Apple formează un „ecosistem închis” în care Apple controlează fiecare aspect al experienței utilizatorului pentru iPhone și iPad.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Sefa Comisiei Europeane n-are autoritate nici cat un sef de gara, iar Apple nu da 2 lei pe zgomotul facut de europeni.

  • dar da pe amenzi si pe avocati. bine, nu e bai. mai scot un incarcator din pachet, un cablu si isi scot banii.

  • Tocmai de aceea nu folosesc produse Apple, doar la munca unde sunt platit sa fac asta. Si realist vorbind nu pierzi nimic daca nu le folosesti, exista inlocuitor mult mai bun de exemplu pentru Apple Music: Tidal, Amazon Music HD Unlimited si poate altii, nu am cautat exhaustiv.

  • Spotify care e gratis, cu acces partial limitat (si cu reclame) pe mobil/tableta iar pe desktop ai acces nelimitat (si cu mai putine reclame, dar sunt cateva). Dar zic de el doar pentru ca sunt fanboy 🙂
   Altii prefera Deezer sau youtube.

  • spotify nu e lossless. din nefericire. asa ca tidal e mai bun la faza asta, plus ca are masteruri si alea chiar se aud out of this world.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.