G4Media.ro

Comisar european: Pașaport verde pentru sezonul estival / Certificatul va indica dacă…

Sursa Foto: Facebook

Comisar european: Pașaport verde pentru sezonul estival / Certificatul va indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva Covid 19 sau dacă a obținut rezultat negativ la teste

Autorităţile europene vizează intrarea în vigoare a unui certificat sanitar, „paşaportul verde”, pentru facilitarea călătoriilor în cadrul Uniunii Europene în timpul sezonului estival, a anunţat duminică comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, informează AFP, citată de Agepres.

Acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va conţine informaţii „ce vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 sau dacă aceasta s-a însănătoşit, sau dacă a obţinut un rezultat negativ la testul” pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton în timpul emisiunii „Grand Rendez-vous” de pe postul Europe 1, în colaborare cu CNEWS şi Les Echos.

„El va fi fie în format electronic, fie tipărit”, pentru a-i respecta pe cei care „nu doresc să pună aceasta pe smartphon-urile lor şi acesta este dreptul lor”, a afirmat comisarul.

Dotat cu un cod QR, gratuit, certificatul sanitar va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză, şi „va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene”, a detaliat el.

„Se lucrează pentru ca aceasta să fie realizat înainte de luna iunie”, a precizat Breton, estimând că este „primordial să se facă totul pentru a menţine sezonul turistic”.

Comisarul european a revenit de asemenea asupra anunţului făcut cu o zi înainte de AstraZeneca privind noi reduceri de livrări ale vaccinului său împotriva COVID-19 către UE, estimând că situaţia „este inacceptabilă sau în orice caz de neînţeles”. El a declarat că acest lucru s-ar putea traduce printr-o „disfuncţionalitate în lanţul logistic”, refuzând cu toate acestea să ia în calcul deocamdată consecinţe judiciare.

Totodată, Thierry Breton s-a declarat încrezător cu privire la programul european de vaccinare: chiar dacă sunt întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccinuri AstraZeneca, nu vor exista întârzieri în ceea ce priveşte programul de vaccinare al UE pentru primul trimestru, a dat el asigurări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Dat fiind ca multe jurisdictii nu accepta teste mai vechi de 3 zile, certificatul va fi numai bun de sters la fund cand va putea fi ridicat de la Biroul Desepist Arafatian.

 2. EU regleaza curbura bananei din nou.

  Ce cusur au certificatele nationale? Nu-s asa de multe tari in EU ca sa nu se poata verifica.

 3. Cam greu realizabil deoarece presupune o baza de date cu toti vaccinatii. In acea baza de date vor fi si date confidentiale ca si cnp, serie pasaport etc, si mi e greu sa cred ca se vor realiza niste acorduri ca fiecare tara sa acceseze datele cu cetatenii celorlalte tari. Dar politicienii vad altfel lucrurile.

 4. Va fi obligatoriu și pentru centuriste?
  https://m.youtube.com/watch?v=SyNt5zm3U_M

 5. Zero sanse sa fie folosit peste tot. Zero.
  O simpla acțiune in justitie, îl va face caduc. Dreptul de a călători, este inscris in legislatia Uniunii. Imposibil sa inchida granitele, fara a se destramă Uniunea și a ramane (ei toți) fara salariul f bun 😉
  Faptul ca unele state au închis granițele acum, poate fi (încă) pus pe seama pandemiei. Însă la vara, zero sanse sa opresti 450 de milioane de oameni sa călătorească. Ma umfla rasul.

  • Nope. Dreptul la libera circulatie in UE poate fi suspendat pentru mai multe motive calamitatea mediacala fiind unul din ele

 6. A dat deja soarele pe strada ta? Pentru majoritatea romanilor, care lucreaza cu ziua, rupandu-si spatele, soarele este vestitorul sparanghelului. Inteleg ca tu esti un intelectual rasat, dar nu crezi ca exagerezi?

 7. Politicienii ne aratä din nou cât de proşti sunt !