G4Media.ro

Comandantul suprem al forțelor terestre ale Rusiei a inspectat forțele comune din…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Comandantul suprem al forțelor terestre ale Rusiei a inspectat forțele comune din Belarus, anunță Minskul

Comisia Ministerului rus al Apărării, condusă de comandantul-șef al forțelor terestre ale Rusiei, Oleg Salyukov, a sosit în Belarus pentru a inspecta unitățile rusești din cadrul forțelor comune, a anunțat joi Ministerul Apărării din Belarus într-un comunicat citat de CNN.

„Au fost inspectate unitățile și subunitățile militare ale componentei rusești a grupării regionale de forțe aflate pe terenurile de antrenament ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus”, se arată în comunicat.

„În cursul activității, a fost verificată calitatea cursurilor de coordonare a luptei și a fost evaluată disponibilitatea acestora de a-și îndeplini sarcinile prevăzute în interesul asigurării securității militare a statului Uniunii”, se arată în declarație.

Salyukov este unul dintre cei trei adjuncți ai generalului Valeri Gherasimov, care a fost numit comandant general al ceea ce Kremlinul numește, în mod eufemistic, „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

Ministerul Apărării din Belarus a declarat miercuri că forțele comune de apărare aeriană ale Belarusului și Rusiei au fost întărite, potrivit serviciului de presă al ministerului.

Mai multe despre relațiile dintre Rusia și Belarus: Unele forțe rusești au sediul în Belarus și au folosit teritoriul său în invazia inițială a Ucrainei din februarie. Dar președintele Alexander Lukașenko a făcut eforturi pentru a se asigura că trupele din Belarus nu se implică în „operațiunea militară specială” a Rusiei.

În decembrie, Ucraina a avertizat că „nu exclude” o „provocare deliberată” din partea Rusiei, după ce Belarusul a declarat că epava unei rachete ucrainene a aterizat pe teritoriul său.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...