G4Media.ro

Coloane kilometrice de camioane la granița cu Ungaria, din județul Arad, după…

surda foto: captura video AP

Coloane kilometrice de camioane la granița cu Ungaria, din județul Arad, după ce țara vecină a reintrodus resctricțiile de weekend pentru vehiculele de mare tonaj

Coloane de camioane întinse pe kilometri sunt formate, luni, înaintea principalelor puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, din judeţul Arad, după ce ţara vecină a reintrodus, din weekendul care s-a încheiat, restricţii pe drumurile publice pentru autovehiculele cu capacitatea mai mare de 7,5 tone.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat pentru Agerpres că traficul greu este intens la Vărşand, Nădlac II şi Nădlac I.

„De la 1 martie, Ungaria a reintrodus restricţiile de tonaj pe timp de weekend. Astfel, până la 1 noiembrie, autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu unele excepţii, nu pot intra pe teritoriul Ungariei de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00, ora României.”

Potrivit aplicaţiei „Trafic online”, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care monitorizează timpii de aşteptare de la graniţe, la Vărşand se aşteaptă aproximativ patru ore pentru formalităţile de ieşire din ţară. Aici sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac II, unde coloana de camioane formată pe autostradă este de cinci kilometri, se aşteaptă cel puţin 150 de minute şi sunt disponibile patru artere de ieşire pentru traficul greu. La Nădlac I, este deschisă o arteră şi se aşteaptă aproximativ două ore.

Poliţia de Frontieră Arad le recomandă şoferilor care se îndreaptă spre Ungaria să consulte aplicaţia „Trafic online” pentru a găsi punctele mai puţin aglomerate.

În cazul traficului uşor şi turistic, tranzitarea frontierei cu Ungaria prin judeţul Arad se face normal pe ambele sensuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...