G4Media.ro

Colindătorii cu boxe din București vor fi amendați cu până la 1.500…

Sursa foto: Brașov.net

Colindătorii cu boxe din București vor fi amendați cu până la 1.500 de lei dacă vor disturba orele de liniște / ”O ceată de 13 inși veniţi din Bacău vesteau sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte!”

Poliţia Locală Sector 6 anunță că va începe acțiuni împotriva cetelor de colindători care vor deranja liniștea publică, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio București.

Oamenii legii anunţă că au intensificat acţiunile de monitorizare a acestor grupuri care ajung în Bucureşti, în această perioadă: ”Ne dorim vestitori ai Crăciunului, în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant”, anunță Poliția Locală din Sectorul 6 pe pagina de Facebook.

Potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei.

Pe 4 decembrie a fost dată prima sancţiune.

”O ceată formată din 13 inși veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vesteau sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte! Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportată cu ajutorul unui cărucior”, susțin polițiștii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. steaua sus răsare, mânca-ț-aș!

  2. Vor DISTURBA? Doamne, apara si pazeste! Mai debitati multe aberatii? Chiar v-ati propus ca in fiecare zi sa dati cate un sut limbii romane? Oribil!

  3. Ai bine te-ai uita in dicționarul ăla care sigur a făcut praf asta dacă îl ai