G4Media.ro

Colindătorii ”cu boxa” vor fi amendați în Brașov / ”Pur și simplu…

Sursa foto: Brașov.net

Colindătorii ”cu boxa” vor fi amendați în Brașov / ”Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș”

Poliția Locală din Brașov este asaltată de reclamații care se referă la gălăgia pe care o fac cetele moderne de colindători, anunță Brașov.net.

Cu boxa atârnată de gât și îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, indivizii devin extrem de agasanți cu oamenii care le ies în cale, iar ca să scape de insistențe cei care devin spectatori fără voia lor le dau bani. De câteva zile, cartierele din Brașov, dar și străzile din zona centrală au fost împânzite de cete de colindători care umblă cu boxa după ei.

Cei care vor să cânte pe domeniul public trebuie să ceară aprobare de la primărie, însă acest lucru se întâmplă rar. Oamenii legii pot să îi sancționeze doar dacă îi prind în fapt.

„Instituția noastră este pregătită să intervină în astfel de situații. Conform legii 61, tulburarea liniștii și ordinii publice, se sancționează constravențional cu amendă între 200 și 1.000 de lei. Sunt și grupuri de colindători care în baza unui acord eliberat de Primăria Municipiului Brașov pot să desfășoare astfel de activități pe domeniul public. Nu cred că acei colindători cu boxe protabile, capre, urși ar fi autorizați. Îi legitimăm, verificăm dacă au acord sau abonamente care să îi împuternicească să desfășoare astfel de activități, în caz contrar, individual sunt sancționați contravențional”, a declarat Dragoș Ioniță, din cadrul Biroului Operațiuni Operative al Poliției Locale Brașov.

Brașovenii și turiștii spun că nu sunt deloc încântați de spectacolul grotesc.

„Nu mi se pare ceva tradițional. Ei fac orice altceva, numai nu colindă. Pur și simplu vin, bat de două ori o tobă, atâta a fost. Și umblă cu boxa prin oraș. De mici copii suntem învățați că dacă te duci cu colinda, te duci și cânți tu, nu îți pui o boxă de gât. Deranjează puțin mai mult”, spune o brașoveancă.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Isi bat joc de traditii . Nu le dati bani acestor manelisti

 2. Arestati direct si la bulau!

 3. N-a mai rămas nimic de manelizat! Cu colindul se merge doar în seara de ajun conform tradiției. Asta este tot un fel de cerșetorie, balaurii scot bani din orice numai să nu fie vorba de muncă…

 4. astia`s cersetori nu colindatorii :))

 5. Pe căcănarii cu boxe ar trebui să îi scoată din oraş cu jandarmii.

 6. Dispar traditiile…

 7. Manelistii sunt de evitat la tv, pe internet sau pe strada. Tulburarea linistii publice si ultrajul sunt pasibile macar de amenda.

 8. Daca nu-i amendeaza mergem si noi cu masina si dam la maxim cu usile deschise. :))

 9. M-am uitat la video pe site, ce se aude nici măcar nu e colind, e o manelă colindată. Au atîrnat boxa de ăla mai slăbănog, că pe burdihanurile ălorlalți nu stătea.

 10. „colindători”
  „români”
  „tradiţii”

  manele

 11. Acești indivizi nu se pot numi colindători. Ne-au terorizat și în București. Sunt vinovați cei care le dau bani. Dacă nu ar primi bani, ar sta acasă.

 12. „Colindători”?! 🤣🐉🐲

 13. Cred ca lumina care se reflecta in pielea colindatorilor era cam neagra. Astia sunt ci…ri si atat, ce colindatori? De cand au cio…ile colinde?

 14. Dacă colinda prin orașe, se cheamă colindători?

 15. Ala in training alb cu drapelul romanieie nu e verisorul lui Simion de pe Londra??

 16. Sorcoviti bine cu parul,sa tina pana la sfintele pasti!!!