G4Media.ro

UPDATE Cod portocaliu de furtuni în 16 județe/ Cod galben de ploi…

UPDATE Cod portocaliu de furtuni în 16 județe/ Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice în jumătatea de est a țării, până joi dimineață/ Pe alocuri vijelii și grindină

UPDATE Începând cu ora 14:00 și până joi, la ora 06:00, intră în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei:

„În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp”.

știrea inițială

Un cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice intră în vigoare miercuri, la ora 10:00, și va dura până joi, la ora 10:00, anunță ANM.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter