G4Media.ro

Ședința coaliției de guvernare la ora 18.00. Liderii PNL, PSD și UDMR…

Ședința coaliției de guvernare la ora 18.00. Liderii PNL, PSD și UDMR discută posibile modificări la Codul Fiscal și stadiul implementării PNRR

Liderii coaliţiei se reunesc în ședință, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR, relatează News.ro.

Printre subiectele de discuție se vor număra și cererile PSD de plafonare a prețurilor la alimente de baza, dar și introducerea impozitării progresive.

În ceea ce privește impozitarea progresivă, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD) face mai multe simulăriși are termen 2 săptămâni pentru a prezenta simulările în cadrul coaliției. Liderii PSD susțin că nu își doresc o impozitare progresiva clasică, ci deduceri fiscale pentru salariile mai mici, astfel încât salariații cei mai vulnerabili să poată face față creșterii prețurilor.

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că, în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc.

În schimb, PNL susţine păstrarea cotei unice în România.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică – fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

Marcel Ciolacu le-a transmis antreprenorilor şi fermierilor din Galaţi şi Brăila că se lucrează deja la un nou pachet de măsuri care să intre în vigoare în a doua parte a anului pentru a opri inflaţia, pentru a susţine investiţiile şi pentru a sprijini firmele româneşti.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.

”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor, a mai precizat şeful Executivului.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Am cunoscut sforaitori cu aere ca ale tale Nea Bolose…. rezultate zero vorba cat cuprinde…

 2. AZI CATE MII DE LACUSTE DE PARTID ATI ANGAJAT ? DA… PENTRU PEEENEEEEREEEREEE.

 3. „Ar da foarte prost” …. sa-i schimbe, dar totusi mult mai bine decat sa nu-i schimbe.

  Pentru ca unul nou (de la zero) porneste cu zel, de frica sa nu fie schimbat, in timp ce unul vechi, fara rezultate, nici ca mai face ceva – si tot pe la zero ramane…
  In plus unul schimbat provoaca un exces de zel la alti doi ramasi la limita, f.f. necesar pentru faza urmatoare, de implementare efectiva in loc de bifat casute pe formulare.

 4. Ați pus tot felul de do.bi.toci in funcții. Vreți sa furați bani si de la UE si de la cetățeni, prin preturile umflate cu pompa.

 5. Deci argumentele d0bitocului sunt urmatoarele:
  Nu schimbam incompetentii astia ca sa nu ne suparam unii pe altii, si chiar daca i-am schimba, avem altii la fel de incompetenti
  Misto de tot!

 6. Le-au dus salariile la cer, că de,lucrează cu fonduri europene!daca nu le accesează de ce nu dau banii înapoi și își pierd serviciul???la voi,mai bine să piardă banii din pnrr decât să dați afară un ministru!!nu mai zic de despăgubiri!mi-e sila de jagardele!!!

 7. „toate echipele noastre de implementare”
  Sa fie clar, e implementare copy/paste de hârțoage. Uneori nu sunt atenti functionarii publici si pun orașe dintr-un județ în alt județ … știm cum e, munca in word/excel e grea

 8. PNRR e sortit esecului, ca oricare proiect al guvernelor Romaniei post decembriste…
  Aderarea la UE si NATO nu a fost un succes al Romaniei, adica, realitatea e ca ne-au tras aia in UE si NATO, altfel daca intr-adevar era sa respectam regulile nici azi nu eram in UE…
  Cu PNRRul eu cred ca mai bine returnati avansul ala primit deja, pentru ca in final acolo vom ajunge: esec garantat si Miliardele de Euro date inapoi!!!
  La ce incompetenta colcaiei in TOATA Administratia publica centrala si locala(pe ocolite cam asta spune Bolos, ca Romania NU e in stare sa implementeze PNRRul!), esecul e garantat!
  Din 2007 de cand Romania a aderat la UE, Romania e campioana Banilor pierduti din alocarile primite de la UE in fiecare exercitiu financiar…