G4Media.ro

CNN: Kievul s-a aflat în spatele a cel puțin trei explozii în…

Sursa foto: Planet Labs

CNN: Kievul s-a aflat în spatele a cel puțin trei explozii în Crimeea, arată un raport al guvernului ucrainean

Ucraina s-a aflat în spatele a cel puțin trei explozii în Crimeea – la baza aeriană Saki, la un depozit de muniții din Maiske și la un câmp aerian din Gvardeyskoe – potrivit unui raport al guvernului ucrainean distribuit intern și împărtășit cu CNN de un oficial ucrainean.

Oficialul a solicitat anonimatul deoarece nu a fost autorizat să împărtășească informațiile cu mass-media.

Raportul descrie baza aeriană Saki ca fiind o pierdere grea, dar unică, pentru infrastructura militară rusă din peninsulă, atacurile ulterioare fiind o dovadă a capacității militare sistematice a Ucrainei de a viza Crimeea.

Baza aeriană a fost zguduită de explozii la 9 august, care au distrus și avariat mai multe avioane de război, au avariat grav baza și au ucis cel puțin o persoană, dar Ucraina nu a revendicat responsabilitatea în acest caz.

Un alt set de explozii au fost raportate marți în Crimeea – de data aceasta la un depozit de muniții din Maiske și la un aerodrom din Gvardeyskoe. Oficialii ruși au declarat că incidentul de la Maiske a fost rezultatul unui sabotaj, dar nu au specificat tipul de sabotaj sau cine credeau că este responsabil.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sug și eu ceva astăzi???
    Alcoolul,neserioși sunteți!
    Nimic nu dați!!!