G4Media.ro

CNCAV propune renunţarea la vaccinarea cu serul AstraZeneca / În acest moment…

sursa foto: site AstraZeneca

CNCAV propune renunţarea la vaccinarea cu serul AstraZeneca / În acest moment nu mai sunt disponibile doze din acest vaccin, în România

Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea la importuri de ser AstraZeneca, având în vedere numărul scăzut al persoanelor care vor să se imunizeze cu vaccinul produs de această companie, anunță News.ro.

”În cadrul şedinţei CNCAV pe care am avut-o în săptămâna precedentă, în unanimitate, s-a luat decizia de a propune Ministerului Sănătăţii să renunţăm la vaccinul de la compania AstraZeneca din ianuarie 2022, ţinând cont de faptul că este un număr foarte mic de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin la nivel naţional, ţinând cont de faptul că flacoanele sunt multidoză, cu zece doze şi procentul de doze care sunt sacrificate este foarte mare. Şi atunci, din punct de vedere al cost eficienţei şi al managementului stocurilor, a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătăţii”, a anunţat preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În prezent, la nivel naţional nu sunt doze disponibile de la compania AstraZeneca, România urmând a recepţiona o tranşă cu care să finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză, a menţionat medicul.

Potrivit raportărilor CNCAV, în foarte multe zile nu s-a vaccnat nicio persoană cu serul AstraZeneca. Până acum, 852.031 persoane au fost vaccinate cu acest ser de la debutul campaniei de vaccinare.

sursa foto: site AstraZeneca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai daca nu sunt doze in acest moment, de unde stiu ei cati oameni vor sau nu??

    Ori se doreste doar mARN, ori comisionu e prea mic la AZ (astia au zis ca le dau fara marja de profit, deci probabil canci spaga), ori amandoua…

  2. Defectul AZ e pretul si trebe scosi de pe piatza! Doar faizar e bun pt kokalarii cu ifone. Propun ca faizar sa dea si niste abtibilde cu sigla, ca sa o puna pe ifone kokalarul dupa doza 786543.

  3. dar acum ne spuneti ca cei intepati cu sosul britanic au luat teapa?