G4Media.ro

CNCAV după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea într-o comună din Iași: Încurajăm…

CNCAV după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea într-o comună din Iași: Încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului

Comitetul național pentru coordonarea campaniei de vaccinare (CNCAV) condamnă incidentul din weekendul trecut, când senatoarea Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de susținători, a blocat vaccinarea în comuna Răchiteni din Iași și subliniază că încurajează sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului din centrele de vaccinare.

Comuna Răchiteni din județul Iași este în scenariul roșu COVID, iar autoritățile au organizat aici un centru de vaccinare la sfârșitul săptămânii trecute. Numai că accesul în acest centru a fost blocat de un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă, relatează RFI. În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni. Medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, spune că s-a temut pentru viața ei și a echipei.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, se arată într-un comunicat de miercuri al Comitetului național pentru coordonarea campaniei de vaccinare.

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, al sănătății publice.

Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate., precizează sursa citată.

„În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, încheie CNCAV.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Deci au trecut câteva zile de la incident și poliția tace molcom…

 2. Vaca urlatoare

 3. Cat de prost e barbatul care s-a declarat in pericol de moarte de frica Sosoacei, desi procesul de leafa a vaccinatorilor s-a oprit de doua luni.

  Sau poate e doar ticalos, traieste din spagi, si ne vaccineaza de placere.

 4. a facut scandal la tzara unde nu era politie sau jandarmerie.
  sa blocheze un centru de vaccinare in Bucuresti daca s-au umflat pufuletii in ea!

 5. La Socola BulibaȘo!!!!

 6. ADICA I-AU SPUS BRAVO SO SHOACA ! EXECUTI ORDINELE PRIMITE INTOCMAI SI LA TIMP.

 7. Interesant cum asta nu ia Covid, că la ce grasă îi, sigur o pățește.

 8. În curând balena asta în căutare (zadarnică) de voturi va întrerupe o operație de apendicita la spitalul de copii urlând că dacă D-zeu a vrut că acel copil să moară de ce se baga doctorii.

 9. Astia vroia sa faca si ei neshte vaccine la ghiveta sa le iasa niscai euroi, si a venit Sosoaca si le-a zadarnicit shmenu… pai sa n-o bagi in aia ma-sii?

 10. Copil de gradinita pe linga Florinel!

 11. Oricare dintre noi, daca feceam ce a facut individa aceasta, am fi fost saltati fe politie si jandarmerie in 10 minute. Deci organele dr ordine sunt complici la o inftactiune grava. Zafarnicirea combaterii bolilor si incalcarea libertatii celor care dorrau sa se vaccineze. Acesyei individe trebuie sa i sr faca plangere penala, ei si drscreieratilor care au insotit-o. Altfel, acesti infractri vor prinde curaj si vor sfarsi prin instairarea anarhiei si a dictaturii Sosoaca. O dictatura in cadrul careia cea a lui Creausescu va parea curata democtetie. Opriti-o pe nebuna pana nu e prea tarziu!

  • Foarte corect. Cum a reușit sa blocheze accesul o zi întreaga? De la citi ani lumina trebuia sa vina politia (sau sa spun miliția), de nu a ajuns? Sau veneau pe jos din București?
   Lupul pus cioban la oi.
   DESTEPTAREA ROMANI!

 12. Asta este manifestarea unei tari neguvernate unde legile sunt cu virgule pentru a fi interpretate de fiecare cum dorește și unde fiecare face ce vrea. Nimeni nu pățește nimic!