G4Media.ro

CNAS: Refugiaţii din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români,…

Sursa foto: Facebook Spitalul Universitar de Urgență București

CNAS: Refugiaţii din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă că persoanele care s-au refugiat din Ucraina din cauza conflictului armat beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente, relatează News.ro.

„Cetăţenii străini şi apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative”, a precizat, joi, CNAS.

Conform sursei citate, asistenţa medicală se acordă de către furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. Furnizorii vor păstra o copie a documentului şi vor întocmi evidenţe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.

CNAS a menţionat că a transmis o circulară către toate casele de asigurări de sănătate cu informaţii privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiaţii din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se află în relaţie contractuală.

Sursa foto: Facebook Spitalul Universitar de Urgență București

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Vor muri și ei de infecții nozocomiale, ca noi.

  2. Pe sarbii bombardati de americani in 1999, nu i-a ajutat romanache, fiindca sarbii nu iti confiscau Rapa Mandresti sau Insula Serpilor.

  3. În ce categorie intră, băi guvernanți sclaveți?

  4. Oricum nici majoritatea romanilor nu platesc…

  5. Asta e definitia statului roman: isi bate joc de proprii cetateni si ii dispretuieste, in schimb se face pres si plezneste de falsitate si ipocrizie, pozand in primitor si binevoitor, pentru orice straini.

  6. Păi interesul e să rămână aici, că de la noi au plecat cetățeni cu milioanele, tinerii nu mai au copii și sperăm că poate, poate…cu Sri Lanka, cu Nepal, cu Ucraina, cu cine e drăguț și rămâne la noi, să ducem și noi economia mai departe. Vai de steaua noastră.

  7. Bre daca americani zic că rușii sunt răi atunci ne conformăm, acolo au murit zeci de mii de copiii dar e altceva la fel Iraq și syria.

  8. Spaga rămâne in continuare.