G4Media.ro

Cluj: Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu…

Cluj: Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Inspectoratul școlar: Uitați-vă și la părinți cum se îngrămădesc în fața școlilor. Nu avem ce să facem

Primul caz de infecție cu Covid-19 în școlile clujene a fost semnalat la un elev de la Liceul Avram. Vineri, numărul cazurilor de îninfecție s-a înmulțit, relatează Actual de Cluj.

După mai multe sesizări primite de la părinții unor elevi, s-a solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar Județean.  Potrivit informațiilor Actual de Cluj, la Liceul Gheorghe Șincai o clasă de mate-info a trecut la cursuri online după ce un elev a fost testat pozitiv. Cazuri de Covid ar mai exista și la Școala Bob și la Școala Internațională, la Liceul de Muzică, la liceul Onisifor Ghibu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej.

Fără a oferi numele instituțiilor de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean a transmis că până în 18 septembrie, adică după 4 zile de mers la școală, au fost depistate 6 cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor. Mai rău stau cadrele didactice. Potrivit șefului Inspectoratului Școlar, Marinela Marc, 24 de angajați din învățământul clujean sunt infectați.

„Avem cazuri din păcate și nu avem ce să facem. Lumea a circulat în voie, au fost în concedii, nu toată lumea a respectat măsurile. E firesc să apară cazuri. Școlile respectă proceduri, iar copiii sunt în siguranță la școală. Afară, însă, este altceva. Părinții, ați văzut, stau grămadă fără mască la poarta școlii. Ați văzut în supermarketuri cum nu se respectă distanța? Sunt buline puse, dar toată lumea e acolo grămadă. La școală ei sunt în siguranță, dar nu se respectă peste tot aceste măsuri. Deocamdată nu avem nici o școală închisă. Se suspendă cursurile când avem trei cazuri în clase diferite. Eu mi-aș dori să fim toți sănătoși, dar din păcate nu va fi așa. E o situație foarte complicată și sunt convinsă că vor mai apărea cazuri. Nu putem controla numărul de cazuri. Dar nu e nevoie nici de panică în rândul părinților. Nu vreau să greșesc, cumva. Eu știu că sunt 6 elevi și 24 de cadre didactice, sper că nu greșesc”, a declarat Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, conform actualdecluj.ro

Sursa Foto: liceul Sincai/Actual de Cluj

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Educați părinții!!!Este rezultatul muncii profesorilor din ultimii 30 de ani!!!!Părinții de acum sunt elevii din ultimii 30 de ani!!!

    • Adevarat, rezultatul muncii profesorilor ca famili di p….a educatie. Cel mai usor lucru, sa arunci kktul pe altul. Ca si oina, sport national.

  2. Puteti pune pe lista cu cate 2 cazuri confirmate liceul Baritiu si liceul V Babeș. Mulțumim tuturor pentru eforturile depuse pentru organizarea de majorate, deschiderea de terase si restaurante. Multumim partidului si parlamentului iubit pentru nobila strategie „scapă cine poate”. Legea junglei, a banului, a selecției naturale la putere! Sper din suflet ca absenteismul la vot să fie masiv, sa fim conduși ca și până acum de cei mai buni si mai iubiti fii ai poporului.

    • Va zica, la terase, restaurante, concedii si paranghelii fara respectarea regulilor se poate, dar la vot, nu!!! Ooo, cat esti de inteligent!

  3. Gabriela FII REA !!!Nu ai ore on line decât de joi!!Ai terminat orarul sau meditațiile???De la terase,restaurante iti primesti salariul ,tu si altii ca tine!!!Cand va îngheța economia și guvernul nu va mai avea posibilitatea să împrumute bani pentru salarii,exista varianta să nu mai dai nici meditatii online,din ce vei trăi dacă bugetul nu încasează????

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.