G4Media.ro

Cluj: Peste 20.950 de angajați din întreg județul au fost trimiși în…

Cluj: Peste 20.950 de angajați din întreg județul au fost trimiși în șomaj tehnic. Până în 17 aprilie, s-au achitat plăți pentru numai 7.090 de persoane

Clujul este al doilea mare centru, după București, în privința numărului de cereri depuse pentru plata șomajului tehnic, a anunțat în mai multe rânduri ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Concret, până la data de 24 aprilie, aproape 3.000 de firme din județul Cluj au depus cereri pentru un număr total de 20.953 de angajați, relatează actualdecluj.ro, conform datelor primite de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

În privința achitării șomajului tehnic, până  în 17 aprilie s-au achitat plățile aferente lunii martie pentru un număr de numai 7.090 de persoane, reiese din datele transmise de Prefectura Cluj.

„Din datele pe care le aveam, restul dosarelor erau fie în faza de verificare/clarificări, fie în fază de validare”, a explicat prefectul Clujului, Mircea Abrudean. Acesta a adăugat că între timp, Miisterul a transmis că ar fi onorat plățile pentru absolut toate cererile validate.

Un clujean a făcut o platformă online pentru cei care au fost dați afară de la firmele unde lucrează, care s-au închis sau și-au restrâns activitatea pe durata pandemiei de coronavirus. În doar două zile, pe plaformă erau deja o sută de persoane înscrise. Până acum, pe Datafară.ro s-au înregistrat 396 de persoane, spune Alex Iuonuţ, fondatorul platformei. Există, chiar dacă mult mai puţini, şi angajatori sau firme de Resurse Umane care şi-au arătat interesul: 70.

În ceea ce priveşte domeniile în care activează (sau au activat) cei mai mulţi utilizatori, adică cele mai afectate sectoare, sunt Vânzări, Inginerie şi Marketing. Cei mai mulţi candidaţi sunt din București, Cluj, Brașov, Iași şi Timiș. Care e pulsul pieţei, prin ecranele „Dat afară”? „Încă nici nu a început “nebunia” în piaţa muncii”, consideră Alex Iuonut. „Cred că va fi o creștere bruscă (a înscrierilor pe platformă, n.red.) în momentul în care ieșim din starea de urgentă. Din ce se vede acum, cei care sunt acum în șomaj tehnic cred că “sunt în vacanță” sau nu se grăbesc să își caute un loc de muncă în acest moment, pentru că nu anticipează când se va termina și ce va fi după”, spune Alex. De menţionat că pe paltformă nu se înscriu exclusiv persoane care şi-au pierdut locul de muncă în contextul pandemiei, dar majoritatea candidaţilor (90%) e formată din persoane care au rămas fără job în această perioadă, de criză economică asociată cu cea sanitară.

Citește tot textul pe actualdecluj.ro

Sursa Foto: Actual de Cluj/ birouri „Office”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Cînd PSD trăgea un semnal de alarmă în privința felului în care România își pierde autonomia economică, l-ați demonizat și l-ați acuzat de comunism și de dorința de a vinde țara la ruși și la chineji și l-ați băgat pe Dragnea în pușcărie.

  Ajutoarele date industriei românești au fost rapid atacate și cercetate penal.

  Încercarea de a pune capăt exportului de profit către paradisurile fiscale a fost atacată cu un vitriol ideologic rar întîlnit.

  La încercarea de impozitare a multinaționalelor au sărit de cur în sus toți ambasadorii ștremeleagului meu naționalist.

  Culturilor de roșii autohtone li s-au pus bețe în roate, vezi Doamne încurcă piața liberă și roșiile de plastic din Olanda.

  Irigațiile lui Daea au fost ridiculizate, că erau cormoranii mai importanți pentru tefelei.

  Oile lui Daea au fost acuzate că nu respectă drepturile omului și că nu e bine să fie comercializate. Lasă, să vîndă Olanda oi, noi doar să culegem căpșunile și să ștergem occidentalii la curul ăla al lor mare și gras și bogat.

  Magazinele alimentare autohtone au fost desființate imediat cum au venit dragii de liberali la putere.

  Pe scurt: România nu trebuie să stea pe picioarele ei. Trebuie să fie slugă la alții. Un soi de gubernie bicisnică, un amărît de județ Vaslui al Imperiului, al șefilor noștri Olanda și Germania și Franța.

  Doar sparangheloșii noștri sînt buni, să spetească pe cîmpurile bavareze, tratați ca niște vite, înghesuiți ca sclavii și fără voie să plece de la locul productiv, că pe domnii noștri stăpîni îi doare spatele și nu se pot îndoi de șale. În rest, România să nu care cumva să îndrăznească să scoată capul.

  Acuma, vai Doamne, s-a trezit coana Europa că a fost violată de China și că nu mai are autonomie economică.

  Vai Doamne, ce ne-au penetrat! Vai, Angelo, ce ne doare la autonomia noastră de stăpîni în primejdie! Toată industria medicală europeană e dependentă de China. Săriți! Ne mănîncă! Trebuie să facem fabrici în Europa! Deutchland Deutchland uber înainte de toate!

  Pe bune? Nu vă e rușine, nemernicilor? Unde sînt înaltele principii de piață liberă și de concurență și deschidere?

  Acuma, că v-a ajuns focul la cur și vouă, stăpînilor, gata nu mai e bună libertatea economică. Dintr-o dată, v-ați apucat să chelălăiți: trăiască protecționismul. Acuma v-ați trezit toți că aveți sînge de Dragnea și de Daea în voi.

  Dumnezeii mamilor voastre de ipocriți. Să vă putrezească creierii în fundul capului de deontologi consecvenți ce sînteți și să aveți soarta cormoranilor și oilor, nemernicilor. Să vă năpădească chinejii și să vă trateze la fel de disprețuitor și de superior cum vă bateți voi joc de noi, ticăloșilor…

  Ticăloșilor. Ticăloșilor. Ticăloșilor!!

  Sursa Marcel Palada FB

  • ”Cînd PSD trăgea un semnal de alarmă în privința felului în care România își pierde autonomia economică ” – adică rețelele de influență interne de tip mafiot dezvoltate de securitatea ceaușistă.
   ”l-ați băgat pe Dragnea în pușcărie”- aragazistul șef era nevinovat pentru că a plăti secretara de la partid cu banii orfanilor înseamnă ”autonomie economică”, vrea sa zică

   ”Ajutoarele date industriei românești au fost rapid atacate și cercetate penal” – prin ”industria românească” înțelegându-se afacerile cu statul ale interlopilor de la PRO-PSD.

   ”Încercarea de a pune capăt exportului de profit către paradisurile fiscale” – se referă la furăciunile evazioniștilor gen turnătorul la securitate dan voiculescu.

   ”La încercarea de impozitare a multinaționalelor ”- asta pentru că mafia PRO-PSD care își gestionează prost afacerile și avea nevoie de bani de furat.

   ”Culturilor de roșii autohtone li s-au pus bețe în roate” – trebuie să fie vorba de roșiile glifosate ala aprozaristului șef daddy, că alea au și ”roate”

   ”Irigațiile lui Daea au fost ridiculizate” – cum, nu existau deja ”irigatii” dinainte, că le preluase mafia FSN-PSD de la ceașcă, nu le-a îmbunătățit?

   ”Oile lui Daea au fost acuzate că nu respectă drepturile omului” -nici oile din PSD nu respecta drepturile omului, ce, le comercializeaza cineva?
   ”să ștergem occidentalii la curul ăla al lor mare și gras și bogat” – și curul mare și gras al cui trebuie șters? al lui oprișan sau duicu, al lui tăriceanu ori a lui ponta?

   ”Magazinele alimentare autohtone au fost desființate” – dacă e vorba de aprozare, alea funcționează la jilava.

   ” România nu trebuie să stea pe picioarele ei. Trebuie să fie slugă la alții.” – trebuie să fie slugă la mafia PRO-PSD sau cum?
   ” Un soi de gubernie bicisnică” – cu alte cuvinte, ar trebui să fie una rusească
   ”un amărît de județ Vaslui al Imperiului,”-care imperiu e bun, ăla sovietic?
   ”al șefilor noștri Olanda și Germania și Franța.”- cine trebuie, ăia din Rusia, China și Turcia?

   ”Doar sparangheloșii noștri sînt buni, să spetească pe cîmpurile bavareze” – si unde ar trebui, la Belina?
   ”tratați ca niște vite, înghesuiți ca sclavii și fără voie să plece de la locul productiv” – cine i-a trimis acolo, mafia PRO-PSD care a falimentat România, cumva?
   ”că pe domnii noștri stăpîni îi doare spatele și nu se pot îndoi de șale” – e vorba de baronii locali ai mafiei PRO-PSD?
   ”În rest, România să nu care cumva să îndrăznească să scoată capul”- păi nu asta vor securiștii interlopi de la mafia PRO-PSD, de 30 de ani, de când au venit cu minerii să dea în cap?

   ”s-a trezit coana Europa că a fost violată de China” – spre deosebirii de supușii mafiei PRO-PSD care încă nu s-au trezit că sunt violați de 30 de ani de kaghebiști.

   ”Vai Doamne, ce ne-au penetrat! Vai, Angelo, ce ne doare la autonomia noastră de stăpîni în primejdie! ”Săriți! Ne mănîncă! – asta cam așa e, securiștii din mafia PRO-PSD care se cred stăpâni sunt în genunchi, penetrați.
   ” Deutchland Deutchland uber înainte de toate!”- cine ar trebui să fie înainte de toate, Rusia?

   ”Pe bune? Nu vă e rușine, nemernicilor? ”- chiar așa, sunt de ajuns 30 de ani de mafie FSN-PSD.
   ”Unde sînt înaltele principii de piață liberă și de concurență și deschidere”- pentru interlopi piata libera e aia în care au ei voie sa dea șpagă, concurența e aia în care licitațiile se fac să le câștige ei, iar deschiderea este ascunderea informațiilor care nu le convin.

   ”Acuma, că v-a ajuns focul la cur și vouă, stăpînilor”- cam așa e, la toamnă e gata cu mafia PRO-PSD
   ” nu mai e bună libertatea economică” – pentru interlopii din mafia PRO-PSD libertatea economica e aia în care ei fură și fac evaziune nestingheriți.
   ”Dintr-o dată, v-ați apucat să chelălăiți” – nu e dintr-o dată, trolii analfabeți, slujitori putiniști ai mafiei PRO-PSD ”chelălăie” de mult, se știe.

   ”Dumnezeii mamilor voastre de ipocriți”- adică de securiști diversioniști
   ”Să vă putrezească creierii în fundul capului de deontologi consecvenți ce sînteți”- tuturor celor care fac propagandă care dezinformează și fac propagandă comunistă.p
   ” să aveți soarta cormoranilor și oilor, nemernicilor”- slujitorii mafiei PRO-PSD o au deja, de când s-au născut.
   ” Să vă năpădească chinejii și să vă trateze la fel de disprețuitor și de superior cum vă bateți voi joc de noi, ticăloșilor…” asta o să li se întâmple securiștilor interlopi după ce o să fie alungați, la toamnă.

 2. De unde bani ? Asa zisul statul ne-a luat un miliard de euro, jumatate a dat-o fratilor micula si jumatate o dau pe dobanzi.