G4Media.ro

Cluburile lui Hagi și Becali, singurele din Liga 1 care fac profit.…

sursa foto: Facebook

Cluburile lui Hagi și Becali, singurele din Liga 1 care fac profit. Farul și FCSB, printre puținele echipe de fotbal profesionist care nu iau bani de la stat – Analiză GSP

Rapoartele financiare ale celor 16 cluburi profesioniste de fotbal din Liga 1 arată că 14 dintre acestea fie au accesat bani de la stat, fie au raportat deficit sau au intrat în insolvență și chiar în colaps, arată o analiză realizată de Gazeta Sporturilor.

Singurele cluburi sănătoase din punct de vedere financiar și care nu stau cu mâna întinsă la stat sunt FCSB – patronat de George Becali, și Farul Constanța – patronat de Gheorghe Hagi.

FCSB a terminat pe plus anul trecut cu peste două milioane de euro, în vreme ce Farul a avut un profit de 350.000 de euro. De notat că Farul a încasat totuși 20.000 de euro din fonduri publice – o sumă infimă comparată cu celelalte cluburi dependente de stat sau autoritatea locală.

Din totalul de 90,3 milioane de euro, venituri în 2021 pentru cluburile de Liga 1, cea mai mare pondere continuă să fie deținută de banii din drepturile TV, care trec de 30%. Pe locul secund se află sumele din vânzarea fotbaliștilor, în vreme ce banii de la stat/autoritate locală au depășit ca nivel ceea ce fotbalul românesc a accesat de la UEFA, potrivit analizei GSP. (Foto: Gheorghe Hagi / Facebook)

Citește tot articolul pe GSP.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Redacția voi ii spuneți cum vrea prostul, George, sau cum îl cheamă, Gheorghe! Suspect articolul dar după ce am văzut cum se prostituează mironica în fata lui Becali nimic nu ma mai mira! L ați văzut pe ghertoiul ala din Ștefănești acuzat de corupere de minori? Ei cu de alde aia și a făcut averea!

  2. Vrei sa zici ca l-a descurcat Becali pe Hagi cand a fost sa retrogradeze

  3. Pai cum vine asta, ca nu mai inteleg nimic: nu privatii fac tot bugetul la stat, nu ei varsa ,,plus valoare”? Hai ca e prea de tot, dati numai exemple nepotrivite