G4Media.ro

Cluburile europene de fotbal și restricțiile impuse de UEFA dacă au același…

sursa foto: UEFA Europa League

Cluburile europene de fotbal și restricțiile impuse de UEFA dacă au același proprietar/ Toulouse va afla luni dacă poate juca în Europa League, pentru că este deţinut de RedBird, la fel ca AC Milan, calificată în Liga Campionilor

Camera de control financiar al cluburilor din cadrul UEFA va decide luni dacă Toulouse FC va fi autorizată să joace în Europa League în sezonul 2023-2024, în condiţiile în care echipa franceză este deţinută de RedBird, la fel ca formaţia italiană AC Milan, informează L’Equipe, citată de Agerpres.

Clubul Toulouse FC este deţinut de fondul american de investiţii RedBird Capital Partners, devenit acţionar majoritar al lui AC Milan pe 1 iunie 2022.

Potrivit regulamentului UEFA, două cluburi deţinute de aceeaşi entitate nu pot participa la aceeaşi competiţie. Nici măcar la două competiţii diferite, pentru că AC Milan, calificată în Liga Campionilor, poate continua în Europa League dacă va încheia pe locul 3 în grupa sa.

Și cum este privilegiată competiţia mai importantă, dacă argumentele prezentate de Toulouse nu îi vor mulţumi pe experţii UEFA, clubul francez va fi cel respins.

Alte două cazuri de multiproprietate vor fi examinate luni după-amiază sunt: Aston Villa (Anglia)-Vitoria Guimaraes (Portugalia) şi Brighton (Anglia)-Union Saint-Gilloise (Belgia).

În toate cele trei dosare, decizia va fi luată în aceeaşi zi, însă ar urma să nu fie comunicată imediat. Va trebui aşteptat până când redactarea documentelor juridice va fi finalizată înainte de a fi anunţată. Dacă Toulouse nu va avea voie joace în Europa League, va putea contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...