G4Media.ro

Clotilde Armand vrea să transforme Piața Matache din București într-un „hub cultural…

Clotilde Armand vrea să transforme Piața Matache din București într-un „hub cultural și pol al gastronomiei”. Ateliere meșteșugărești, cinema și târguri în incintă

Piața Matache, punct de atracție al Bucureștiului de un secol și jumătate, va trece printr-o schimbare radicală. Ce înseamnă acum tradițional o piață va deveni un „hub cultural și un pol al gastronomiei autohtone”. Sau cel puțin vrea Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru transformarea obiectivului.

Spațiile comerciale adiacente pieței agroalimentare pătrați vor fi demolate, pentru a lăsa locul unor noi construcții, unde vor fi ateliere meșteșugărești, spații cultural-educaționale pentru învățarea de meserii și deprinderea de aptitudini, cafenele, restaurante și food-truck-uri, târguri tematice, potrivit specificațiilor din Caietul de Sarcini. Toate construcțiile noi ar trebui să respecte cele mai noi prevederi europene privind economiile de energie și apă.

„Construcție nouă cu regim de înălțime S+P+E: Subsol pentru parcare de 350 mașini și spații tehnice în suprafață de aproximativ 10.768 mp; Parter pentru spații publice și spații comerciale în sistem pavilionar accesibil din galerii acoperite, alimentație publică, acces auto în suprafață de aproximativ 8.000 mp; Etaj pentru zona lounge, concerte, open cinema, cafenele, bar, în suprafață de aproximativ 4.800 mp și terase în suprafață de aproximativ 3.200 mp; Amenajare teren pentru asigurarea circulațiilor, configurarea căilor de acces, amenajare spații verzi, mobilier și dotări urbane în suprafață de aproximativ 3.725,50 mp.”, este descrierea din SICAP a licitației.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Femeia asta are probleme grave , habar nu are de prioritati.
  Eu zic sa faca un hub pentru furaciosii in alegeri.

  • Foarte buna idee ! De diamant. Sa nu uitam nici de alea din 2016.

  • Corect! Ar trebui sa investeasca in ceva mai serios. In diamante, de exemplu.

  • Au altii „probleme” cu ea… Mari. Nu mai stiu cum sa o schimbe. Se chinuie de un an sa stranga voturi (PSD, partidul lui Ponta, etc) pentru referendumul de demitere si ai naibii cetateni nu prea se inghesuie sa semneze… Si cata propaganda se face, cu voturile „furate”, cu gunoiul, cu sobolanii, milioane de euro cheltuite pe televiziunile de „stiri” din Romania… Si pe postaci, desigur…

   Intre timp, fostul primar Tudorache „Diamante”, cel care platea cu sute de mii de euro panouri publicitare pentru un spital ce nu exista, e aproape de un loc permanent racoros…

  • Evident, pentru cei ca tine, un oras trebuie sa aiba doar mici si apa calda.
   Din cauza asta Bucurestiul a ajuns un oras-dormitor.
   Dar va place cand vedeti locuri culturale si orase bine intretinute in Europa.
   Bravo Clotilde!

 2. Mi se pare normal, hipstarii sunt prioritatea lui madam, restul problemelor se vor rezolva la pastele cailor.

  Ps. Articolul asta trebuia sa fie marcat ca advertorial, asa, de dragul „presei independente”.

 3. Să faci un „hub cultural și pol al gastronomiei” în sectorul în care te „izbeste” mirosul de gunoi iar șobolanii circulă nestingheriți printre oameni, mi se pare un lucru foarte bun. Ce o să servim la masă, șobolani la grătar?

 4. Femeia aceasta îmi place pe zi ce trece timpul tot mai mult ! 👍

 5. Aia zic . Ai nostri. Eterna si fascinanta Tara Sau Romanistan. Aur sigur au gandit ceva mare cu frantuzoaica 😉

 6. Ideea e genială!!!zona e încărcată de istorie si parfumul epocii interbelice!bravo clotilde!!!!în vara ma întreba o cazatură psdista dacă semnez pt demiterea ei..erea sa vomit pe ea..Totusi i-am explicat că o femeie puternică care se luptă cu mafia țigănească trebuie respectată,Nu demisa

 7. Pană una-alta madam’ Clotilde ar trebui sa asfalteze amărâta aia de parcare din fața pieței.
  Apoi ar trebui sa observe ca zona, in mod ciudat, nu are potențial pentru afaceri.
  Alte investitii urgente, dupa parea mea, ca locuitor in zonă: sa elimine gropile de pe trotuare si străzi, sa lumineze strazile, sa strângă gunoaiele, sa amenajeze spațiile verzi etc.
  In loc sa ingroape banii in proiecte mdgalomanice mai bine ar fi sa rezolve problemele de mai sus.
  Pentru moment, in Piata Matache ar fi suficient sa faca curat, sa instaleze aer conditionat in hală, sa elimine maghernițele si sa asfalteze parcarea.
  Dar dansa mai mult ca sigur cs nu are habar de problemele din zona; e valabil și pentru consilierii dumneaei.