G4Media.ro

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: Costul casei de marcat se poate deduce din…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: Costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit

Casele de marcat pot fi deduse, de anul acesta, din toate tipurile de impozit, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, care îi sfătuieşte pe antreprenori să folosească această facilitate atunci când completează declaraţiile fiscale.

„Atenţie antreprenori! Anul acesta se aplică legea USR-PLUS (L 153/2020) prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Este o lege pe care am scris-o şi pentru care ne-am luptat anul trecut, care acum este Legea 153/2020. Folosiţi această facilitate atunci când completaţi declaraţiile fiscale! Puteţi să deduceţi şi casele de marcat puse în funcţie din 2018, atunci când a fost un mare haos cu schimbările impuse de stat. Nu trebuie să sufere întreprinderile pentru greşelile statului. (…) Aceea a fost şi baza legii. Dacă statul ne obligă să luăm case de marcat, măcar să fie costul lor deductibil din impozitele pe care ni le ia statul. Fără dosare pentru subvenţii, criterii de eligibilitate, liste de aşteptare şi birocraţie. Direct bani pe care i-am muncit şi de care ne putem bucura”, a scris Năsui, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că, astfel, costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) şi chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca).

„Şi, da, ne-am gândit şi la întreprinderile române care sunt pe pierderi, în cazul acesta costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Nu trebuie să aşteptaţi vreun buget pentru aceşti bani, îi deduceţi direct din impozit de plată”, a adăugat Claudiu Năsui.

Foto: Ministrul Economiei, Claudiu Năsui / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sper că nu asa de blând le vorbeste si directorilor din institutiile pe care le are in subordine, in coordonare.
    Sunt atat de multe moduri prin care un ministru se poate preface ca face ceva.. . De exemplu coordoneaza dar nu numește.
    Păi si daca nu are cu cine sa faca treaba?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.