G4Media.ro

Ciucă, întrebat de unde vor fi finanțate noile creșteri de pensii și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ciucă, întrebat de unde vor fi finanțate noile creșteri de pensii și salarii: Din reducerile de cheltuieli de la ministere

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că noile creșteri de salarii și pensii anunțate luni seară ar urma să fie finanțate din economiile făcute de fiecare minister prin reducerea cu 10% a cheltuieli de la bunuri și servicii.

”Banii se vor rezolva prin reducerile de cheltuieli de la bunuri și servicii de 10% la fiecare minister, suficient cât să asigurăm cheltuielile anunțate aseară”, a spus Ciucă.

Liderii coaliției de guvernare au anunțat luni un nou pachet de măsuri, în valoare de 1,1 miliarde euro. Măsurile propuse sunt următoarele:

 • Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
 • Acordarea unui sfert din diferența de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
 •  Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
 • Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

 1. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială
 2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
 3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
 4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Buna gluma asta a lui DanCiuca,

  • Doar nu era sa spuna ca din incasarea amenzilor neachitate.
   Apropo… tot jumatate din minim se dau de catre inspectorii ANPC, mediu, etc… ca ăia de la Politie dau doar averisment, se stie

 2. Voi chiar il credeti pe mapetzu asta cu tzunami de grasime pe ceafa?

 3. buna gluma asta rostita de 10 ani incoace: marim pensii si salarii din: 1. o colectare mai buna a veniturilor in viitor; 2. din cresterea economica (in viitor); 3. din absorbtia mai buna a banilor europeni (in viitor). Adica noi cheltuim astazi la sigur (din pix) pe baza unor ipotetice evenimente viitoare (care de altfel s-au dovedit mereu minciuni, dar continua sa fie folosite)

 4. Ciuca are postul de Redactor Sef la URZICA in buzunar…

 5. ei angajeaza mii pana la 1 iulie si vorbeste de reduceri la ministere :)))))))))))))
  e autist saracu’!

 6. …sau poate renuntam sa cheltuim nejustificat bani grei pe armament second hand…
  Nu avem noi avioane rable destule mai trebuie sa le cumparam de la altii…?!

  • dar ce fel de armament vrei? ca ala nou si modern nu ti-l vinde nimeni. ei nu mai produc chestii vechi deci de unde vrei sa iei altceva? vechi nu inseamna stricat.

 7. Cum spunea cineva mai sus: plagiatorul e bun de redactor la Urzica.
  Dacă tu crești in nestire numărul de trantori bine hrăniți din ministere până la 1 iulie, cum scazi cu 10% cheltuielile cu bunurile si serviciile: ăstora le trebuie scaune, calculatoare, imprimante, hârtie, inclusiv de WC , că doar nu folosesc frunze de stevie:), apă, săpunuri, le face careva curățenie etc etc etc. Cum dreak să faci reduceri la cheltuieli dacă până la 1 iulie mai năvălește o armată de secretari de stat, consilieri, catei, purcei care folosesc consumabile si ei că doar nu stau doi la un calculator? Armata de trantori năvălește chiar pe semnătura plagiatorului, prin hotărâre de guvern. Că doar nu stau in picioare pe hol si isi aduc coceni si pene de gasca să scrie, un laptop ceva tot le trebuie.

 8. Va reuși partidul USR să câștige alegerile locale și parlamentare? Cu minim 20% ???
  Sau vor rămâne PSD, PNL la guvernare mulți ani???

 9. Ciucanezul o să reducă numărul de bugetari la jumătate dând afara pilangii ,după care o să elimine pensiile speciale, o să renunțe la afacerile cu firmele de casă, o să renunțe ciordirea banilor cu ajutorul primărilor și o să facă rost de bani pentru ajutorarea românilor sărăciți de stat. Mare plagiator omul!

 10. o sa reduca pe spinarea functionarului cel mai mic care e oricum pedepsit cu salarii de 1700 de lei. zau, mi frica de ei deja!