G4Media.ro

Cîţu: Este normal să avem o discuţie în coaliţie pe rectificarea bugetară…

Cîţu: Este normal să avem o discuţie în coaliţie pe rectificarea bugetară / De aici în continuare este misiunea lui Dan Vîlceanu să fie gardianul PNRR. Pe 2 decembrie vom primi şi prima sumă, 1,89 miliarde de euro

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, că este normal să existe o discuţie în coaliţie pe proiectul rectificării bugetare şi i-a transmis ministrului Dan Vîlceanu că trebuie să fie un gardian al PNRR şi să se asigure că toate reformele din el se vor implementa, relatează News.ro.

O şedinţă a liderilor coaliţiei va avea lor la ora 12:00, înainte de şedinţa Executivului, fiind cerută de președintele PNL.

Florin Cîţu s-a aflat la preluarea mandatului Ministerului Fondurilor Europene de către Dan Vîlceanu.

Președintele PNL a fost întrebat dacă va fi o discuţie în coaliţie pe tema rectificării bugetare, aşa cum au precizat surse liberale în cursul dimineţii.

„Nu am spus că sunt nemulţumit, am spus că este normal să avem o discuţie în coaliţie despre rectificarea bugetară. Sunt resurse care vor fi alocate”, a spus el.

Fostul premier a declarat că misiunea sa a fost îndeplinită, şi că  ”a promis oamenilor că vom avea PNRR-ul semnat anul acesta şi vom primi şi banii”.

„Pe 2 decembrie vom primi şi prima sumă, 1,89 miliarde de euro. De aici în continuare este misiunea domnului ministru să fie gardianul PNRR şi al reformelor din PNRR, să asigure că tot ce am pus acolo se va face în continuare”, a spus Florin Cîţu.

La rândul lui,Dan Vîlceanu a spus că preia ministerul cu grijă de a închide exerciţiul financiar 2014-2020 şi pentru a deschide toate programele operaţionale 2021-2027.

„Grija noastră a tuturor şi faptul că PNRR trebuie să înceapă să fie implementat. Suntem gardianul PNRR. Vreau să dau un meaj ferm, clar, nu se schimbă nimic în PNRR. În 2023 este momentul înc are poţi face o analiză a proiectelor dar reformele rămân aşa cum sunt. Este important ca partenerii noştri europeni să ştie că ne ţinem de cuvânt”, a arătat el.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Ce gluma, un penal albit ptr furt sa fie gardian la sacu cu bani !

 2. Gargara ieftina. Banii multi se fura din PNDL.

 3. daca nu ar fi fost reformele alea negociate de USR … era misiunea mai usoara .. asa ca aveti grija USListilor … USR … LCK .. UE .. CE vegheaza :))))

 4. R-ați ale dracu de slugi!

 5. turbeaza ca nu are controlul total. e pe faras si stie.

 6. VILCEANU,LUPUL PASNIC LA STANA???

 7. Vom face si vom drege… r…..l praf!
  Praf zombilitic, marca liberalism autentic cu Aviz de la dl Haos de la Cotroceni!
  A-propos, „Primii bani vor veni în maximul 2 luni – 1,8 miliarde de euro.”, ce destinatie vor avea?!
  Ce va face Romania cu Avansul de ~1,8 Miliarde Euro?!
  De ce nu e publica informatia?!

 8. PNRR – hotii devin mai bogati, Romania mai saraca si plina de „lucruri bine facute”

 9. Un PNRR care este numai în beneficiul companiilor străine , iar românii vor plăti vor fi îngenunchiați de datorii , acest plan este unul de manual în ceea ce privește ASASINAREA ECONOMICĂ a unei țări .

  • teapa…este in beneficiul hotilor autohtoni.
   nu mai manca cu polonicul daca nu intelegi

  • Sau banii din pndl3 sunt împărțiți frățește pana la ultimul cent ,nimic în investiții doar conturi offsore, ptr ei .
   Apoi PNRR ul investiți și construiește în România și fără ei , dar după vin și se dau mari ca au făcut au dres …și uite asa iar prostesc gusterii.