G4Media.ro

Cîțu: Am cerut reforme de la fiecare minister. Începem bugetarea multianuală, deficitul…

Sursa foto: Guvernul României

Cîțu: Am cerut reforme de la fiecare minister. Începem bugetarea multianuală, deficitul în 2021 va fi de 7% din PIB

Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi după ședința de guvern că ținta de deficit pentru acest an rămâne de 7% din Produsul Intern Brut.

El a anunțat că a cerut fiecărui ministru ”un set de măsuri de reformă de la fiecare minister” care să cuprindă reforma companiilor de stat, eliminarea unor cheltuieli ineficiente din buget, legea salarizării, legea pensiilor.

Cîțu a explicat de ce durează atât de mult realizarea proiectului de buget: ”În acest moment introducem reforme amânate 30 de ani și modificăm măsuri cu efecte devastatoare asupra bugetului. E important să menținem încrederea investitorilor străini, a Comisiei Europene, a agențiilor de rating. Analiza pe buget e puțin diferită pentru că începem prima parte a bugetării multianuale, cred că o vom introduce din 2023. Mă uit și la bugetul 2021 – 2022. O parte din reforme vor avea impact real în 2022, e o muncă mai laborioasă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. 7%??? O CE VIS FRUMOS!!!
  Va fi mult, mult mai mare.

  • 7% pe 2021
   pe 2020 va fii cel putin 10% daca nu mai mare
   pe 2019 inainte de pandemie a fost 4% si ue ne cerea sa reducem atunci

 2. Pe de o parte nu poti face intr-un an din rahat bici
  Pe de alta parte tare ma tem ca o parte buna din PNL are interese sa mentina sistemul de capusare al banului public exact ca si maestri de la PSD, viitorul nu arata bine deloc

 3. va mai crede nici dracu.

 4. Apuca-te odată de ce vrei tu ,ca ne-am saturat de vrajeală,numai gargară de doi lei…..

 5. Citesc comentariile şi nu înţeleg de ce sunt nemulţumiţi românii tocmai acum când li s-a împlinit visul: preşedinte „neamţ” şi o ţară „ca afară”.
  Bucuraţi-vă, oameni buni!

 6. Și Guvernul Orban zicea în ianuarie 2020 că a cerut audituri la toate ministerele……………………………….

 7. Criza profundă de încredere a populației în Stat și în instituțiile lui executive, politice și judiciare este mai periculoasă pentru orice Guvern decât orice alta criză! Aici suntem acum în Ro!

 8. Am scris mai devreme, dar nu apare, că cea mai periculoasă criză pentru un Guvern este criza profundă de încredere a populației în Stat și în instituțiile lui executive, politice și judiciare!
  Acesta este marele risc pentru Guvern, dar nu-l conștientizează! Direcția este anarhia.

 9. Vreau sa vad o reforma care ii determina pe functionarii publici si bugetari sa mearga in mediul privat la munca . Sa creeze valoare adaugata si PIB .
  De consumat PIB e in stare orice dobitoc .