G4Media.ro

Ciprian Ciucu vrea să majoreze cu până la 500% impozitul pe clădirile…

sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu vrea să majoreze cu până la 500% impozitul pe clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 al Capitalei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului local figurează un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite, care se află „într-o stare deplorabilă”, iar această situaţie nu poate continua.

„Este vorba despre un proiect care prevede majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Cred că nu mai putem continua aşa, sunt foarte, foarte multe terenuri în Sectorul 6 care sunt neîngrijite, care sunt într-o stare deplorabilă, în care colcăie efectiv şobolanii şi pe care se depozitează gunoi. În al doilea rând, avem şi multe clădiri mai degrabă industriale care, de asemenea, sunt într-o stare foarte proastă. Sectorul 6 este singurul sector care nu are ceea ce se înţelege prin Centru Istoric, zone cu clădiri de patrimoniu. Acesta este specificul nostru, nu avem astfel de clădiri, dar avem foste zone industriale care se află într-o stare deplorabilă. Acest impozit este menit să îi determine pe cei care îşi lasă terenurile la întâmplare şi clădirile în stare necorespunzătoare să le cureţe şi să le pună într-o stare care să nu afecteze calitatea vieţii şi ţesutul urban”, a explicat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că, până la data de 31 august a fiecărui an fiscal, se va constata starea clădirilor şi a terenurilor cu astfel de probleme.

„Vor fi notificaţi proprietarii, care vor putea să efectueze lucrări până la data de 15 noiembrie a aceluiaşi an, urmând apoi, dacă nu au făcut aceste lucrări, această comisie să comunice la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 unde se află acel teren, cine este proprietarul, pentru a fi supraimpozitat”, a precizat Ciucu.

Proiectul prevede aprobarea regulamentului de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.

Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj.

Potrivit regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Foto: Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. „Neingrijit” e un termen vag.Adica inaplicabil.

  • Iar impozitul se incaseaza pentru posesia unei proprietati, nu a uneia frumoase! Ce vrea sa faca el se cheama, la mine la bloc, japcă.

   Motivul invocat de dl. Ciucu este doar este estetic, pentru ca pentru partea cu sobolani si gunoaie exista sanctiuni.

   Sigur ca toti am prefera o priveliste ceva mai estetica, dar proprietarii trebuie stimulati nu luati la spring. Asa, o sa plateasca de 5x mai mult (sau nu mai platesc deloc o perioada lunga) si n-o sa faca nimic. Care va fi pasul doi al ingeniosului domn Ciucu? Datul din umeri…

   Oamenii astia fara principii, care cred ca interzicerea si amenda rezolva orice treaba, sunt hazlii, in definitiv.
   Vor ajunge sa interzica femeilor si barbatilor urâți sa circule pe strada. Ce inseamna femwie frumoasa, stabileste partidul, evident.

   Auzi, dl. Ciucu, masura asta liberala ai copiat-o din vreun carnetel al lui Bratianu sau doar te-a pacalit colegu’ de banca? 🙁

   Care e conditia care, odata indeplinita, sa recunosti public ca ai esuat cu privire la.actiunea asta? Zi-o public si ne verificam in 2-3 ani. 💡

 2. Nerealizabil.
  O sa trimita niste locali sa amendeze!
  Unul citeste!
  Unul scrie!
  Al treilea apara doi oameni de stiinta!
  Apoi angajează vreo 50 in Primărie!
  Sa tina evidenta amenzilor!
  In veci Neincasate!

 3. Mareste impozitul . El nu va fi platit . Se vor inregistra si ,, accesorii ,, cum zic ei plini de desteptaciune ; adica penalitati . Proprietarii respectivi vor acumula sume atit de mari ca primaria va merge in instanta pentru recuperarea datoriilor . Se va ajunge la scoasterea la licitatie a terenurilor si / sau a imobilelor .
  Asta e ! Asta si-a dorit primarul asta sa devina ; agent imobiliar . Sa faca afaceri imobiliare .

  Cred ca a venit vremea ca oamenii sa inteleaga ca au libertatea sa locuiasca sau sa detina proprietati in interiorul unor comunitati intregi la cap si conduse de indivizi intregi la cap .
  Oameni buni ! Nu stati acolo unde comunitatea va este ostila . Plecati si scuturati-va praful de pe picioare .

 4. O masura de bun simt.
  Trebuie aplicata in toata tara!

  • se aplica la Cluj de cativa ani buni. Ciucu probabil de acolo s-a inspirat, doar a tot fost in vizite. Insa au inceput cu zona centrala si pericentrala, pe acele cladiri le verifica politia locala si intocmeste un punctaj. Au un departament la politia locala format din ingineri constructori care numai cu asta se ocupa, verifica starea cladirilor ( soclu, finisaje, burlane , acoperisuri etc) Marea majoritate a cladirilor au fost cat de cat reparate si zuravite dupa majorarea impozitului cu 500%