G4Media.ro

Ciolacu: Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o…

Sursa Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ciolacu: Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova

Reconstrucţia Ucrainei după război implică şi „o eventuală reconstrucţie a Republicii Moldova”, a declarat, joi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, relatează Agerpres.

„Drumul cel mai scurt spre reconstrucţie este prin România”, a transmis el.

Potrivit lui Ciolacu, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, „60% din toate exporturile Ucrainei şi logistica necesară Ucrainei au tranzitat România”.

„Noi avem datoria să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început şi mai ales ce a început mai ales Ministerul Transporturilor şi trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Paşcani – Iaşi de Chişinău. Nu putem vorbi de reconstrucţia Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucţie şi a Republicii Moldova. Sunt două lucruri la pachet”, a punctat şeful Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că Parlamentul României se oferă „să ajute logistic” Republica Moldova şi Ucraina în parcursul lor european, care „trebuie să fie unul comun”.

„Evident că va exista o reconstrucţie a Ucrainei. Toate ţările libere şi democratice trebuie să se implice în această reconstrucţie”, a arătat Marcel Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Da, mă, la noi ați terminat, totul e perfect, bravo!

  2. Ciolacu vorbeste de reconstructie……🤣😂🤣😂🤣😂🤣Fereasca sfântu’.

  3. eventual bagati si Romania la pachet, ca la cat ati distrus, avem nevoie

  4. Habar n-are!
    Ecartamentul cailor ferate din Rep. Moldova este lat, de tip sovietic, ca in Ucraina. In Romania nu exista o instalatie care sa schimbe boghiurile vagoanelor pe ecartament ingust ca in Europa. Este una dezafectata in vama Siret.
    Suntem satui de ” trebuie sa…”, „avem datoria…”

  5. Cu cine reconstruiește? Cu viermele ala care sapa încet și sigur,Grindeanu,care ,cu un ton de jmecher de cartier,apasă pe cuvantul”privat”, ,cu referire la accidentul de locomotive? Pe ăștia, i ai născut părinți comuniști, și cu asta sunt impregnati! Putori,care n au muncit în viata lor dar care li se pare ABSOLUT FIRESC sa fie conducători! Ciplacu,alta pramatie…alina gorghiu Dej,etc!