G4Media.ro

Ciolacu: Moscova a transmis o amenințare voalată către România. Decizia României privind…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: Moscova a transmis o amenințare voalată către România. Decizia României privind transferul sistemului Patriot către Ucraina deranjează, dar să fiu bine înțeles, Rusia nu își permite să atace România

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că decizia României privind transferul sistemului anti-rachetă Patriot către Ucraină deranjează la Moscova.

„Am văzut reacția Moscovei (după ce președintele Klaus Iohannis a fost în SUA și s-a întâlnit cu Joe Biden care i-a cerut ca România să transfere sistemul Patriot către Ucraina –  n.red). Să fim corecți și să spunem clar, avem de-a face cu un agresor, cu un dictator. Moscova a transmis o amenințare voalată către România, asta înseamnă că decizia României deranjează”, a comentat Marcel Ciolacu în emisiune la Digi24.

Premierul a ținut să menționeze că deși Rusia se arată deranjată, nu va avea curaj să atace România. „Rusia nu va ataca România, sa fiu bine înțeles. Nu își permite sa atace România, nici nu vrea să atace România”, a apreciat Ciolacu.

Legat de decizia privind transferul sistemului Patriot către Ucraina se va pronunța Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a mai completat Ciolacu.

„Am avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis (legat de întâlnirea avută cu Biden în SUA – n.red) și a rămas că decizia privind transferul sistemului Patriot se fie luată în CSAT. Orice decizie va ține cont în primul rând de siguranța României. (…) Eu am avut o discuție și cu ministrul Apărării, am înțeles că sunt unele rezerve din partea unor experți, însă trebuie spus că aici nu vorbim despre o decizie politică. E vorba de ceva mult mai complex, ține de apărare iar decizia trebuie luată în CSAT”, a spus Marcel Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu mai fii sfidător,tarabagiule,daca nu era nato ,nu mai aveai aceasta atitudine sfidătoare .Pun pariu că la război ,vei aduce diaspora alungată de voi,comuniștii ,cca 6 milioane

  2. Ciolacu,Rusia nu atacă Romania din simplul motiv:dacă ar cuceri-o,Putin se va lua cu mâinile de cap la câți bani trebuie să bage în ea ca să o aducă pe linia de plutire,PSD a băga-o în șanț(pe România)

    • @Florea Dumitrache – Exagerarile de genul asta chiar sunt penibile. Evident ca Romania nu e chiar ce trebuie, dar nici in sant nu e. Prin afirmatia ta, fara sa vrei, iti dai de gol o oarecare admiratie si dorinta de a-l vedea pe putin stapan aici. Putin si-a tarat propria tara in mizerie si tu iti doresti sa vina aici?

  3. Johannis,Ciuca,Ciolacu,cine sunteți voi să hotărâți în numele poporului roman ? Sunteți personaje vremelnice în politica și la conducerea României. Ce abordare e asta că deranjam pe cineva,ca nu ne atacă nimeni,că mai discutăm, că un ministru e iritat ?…Pe bunicul meu l a întrebat cineva dacă vrea să meargă sa și lase oasele la Cotul Donului ? O gașca de golani a hotărât pt.el și pt. alte sute de mii de oameni…Acum suntem iar la răscruce de drumuri și vreți să hotărâți voi în numele celui care stă în ploaie pe șantierele țării sau a celui care predă studenților la facultate.Intrebati cetățenii țării în 9 iunie dacă ajutam până la capăt acest popor eroic sau ne vedem de treabă noastră, că doar nu ați adus voi banii de acasă pt.aceste sisteme de apărare.

    • Tot timpul o „g.așc.ă de gol.an.i” a hotărât pt

  4. Doamne ferește să vină Putin aici,nu am spus asta,limba rusă este și greu de învățat;rămâne ca voi tinerii să luptați cu ciuma roșie autohtonă,eu am sperat din ’89 când eram mai tânăr să scap de ea dar nu am reușit.

  5. mai ales ca dotarea armatei romane e net superioara, si zona moldovei e ffff bine aparata .. :)))) . si avem si generali ca nea ciuca general la oala cu fasole plagiate