G4Media.ro

Ciolacu, atac la Ciucă: A fost un guvern al României care secret…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, atac la Ciucă: A fost un guvern al României care secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametri în PNRR. Domnul premier Ciucă era ministrul Apărării, domnul Bode era ministru de Interne. Acum nimeni nu-și mai asumă nimic

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Parlament, că este datoria sa să explice care este abordarea în legătură cu pensiile speciale, având în vedere că „a fost un guvern al României care secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametri” în cadrul PNRR și a menționat că premierul Nicolae Ciucă era atunci ministrul Apărării, iar Lucian Bode era ministru de Interne, iar „acum nimeni nu-și mai asumă nimic”.

„Avem un PNRR care a fost ținut ascuns, a avut anumiți miniștri care l-au semnat și l-au trimis la Bruxelles. În acest moment avem jalon cu pensiile speciale. Ieri am avut o întâlnire care nu este secretă cu toți miniștrii de resort. A fost un guvern al României care secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametri. Cred că domnul premier Ciucă era ministrul Apărării, domnul Bode era ministru de Interne, ministru al justiției era Stelian Tănase (Stelian Ion, n.red.). Am înțeles acum că nimeni nu-și mai asumă nimic și nu mai dă explicații”, a afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat că proiectul privind pensiile speciale a trecut de Guvern, iar acum trebuie convenite amendamentele care să fie depuse în Senat.

El a menționat că duminică va avea loc întâlnirea coaliției pentru stabilirea amendamentelor.

Legea are termen de adoptare tacită în Senat la 31 martie, iar coaliția trebuie să vină până atunci cu amendamente. În caz contrar, proiectul va fi adoptat tacit în forma trimisă de Guvern, iar la Camera Deputaților nu mai pot fi depuse amendamente pentru că s-ar încălca principiul bicameralității.

Legea pentru reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR pentru plata numărul 3.

Marcel Ciolacu a susținut că „Armata României nu are pensii speciale”, subliniind că 21 de state au legi specială pentru pensiile militare și pensiile din sistemul de ordine publică.

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

Până acum niciun partid nu a avut o abordare corectă, să rezolve pensiile speciale.

Reforma pensiilor speciale e prevăzută în cererea 3 de plată. Noi suntem în perioada în care se trec aceste jaloane prin guvern sau parlament pentru ca apoi să fie înaintate Comisiei Europene și dacă sunt lucruri de modificat, să avem timp să modificăm.

Acum sunt 7 state care au depus cererea de plată 2, din toată UE. Printre acestea e și România

Cererea de plată nr 3 e cea mai consistentă și cu cele mai multe jaloane.

Dacă ne dorim în continuare politicieni care fug pe hol, care nu vin să explice și poate nici eu nu am avut timp să explic într-un interviu … eu insist că datoria mea ca om politic e să vin în fața românilor prin intermediul dvs și să dau explicații.

Avem un PNRR care a fost ținut ascuns, a avut anumiți miniștri care l-au semnat și l-au trimis la Bruxelles. În acest moment avem jalon cu pensiile speciale. Ieri am avut o întâlnire care nu este secretă cu toți miniștrii de resort.

A fost un guvern al României care secret și-a asumat anumite jaloane în anumiți parametri. Cred că domnul premier Ciucă era ministrul Apărării, domnul Bode era ministru de Interne, ministru al Justiției era Stelian Tănase

Am înțeles acum că nimeni nu-și mai asumă nimic și nu mai dă explicații.

Eu consider că datoria mea este să vin și să explic.

De ce am solicitat ședința de ieri cu toți miniștrii de resort? Pentru că proiectul de lege trecut prin guvern e la parlament și noi trebuie să venim cu amendamente.

Dl Boloș e omul care vine, negociază cu Comisia și vine și transmite miniștrilor de resort ce nu înțelege Comisia și ce au trecut dânșii în PNRR.

Există un raport al Băncii Mondiale văzut în context, că trebuie să ții cont de realități, faptul că e un război la graniță…

Armata României nu are pensii speciale. 21 de state au lege specială pentru pensiile militare. … Toată lumea are legi speciale, nu pensii speciale, în ceea ce privește Armata.

Abordarea din UE e cu legi speciale pentru ordine publică și apărare.

Eu nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât salariul. Acest lucru a fost deja stipulat în lege și corectat. Legea se dă pentru viitor. Prezentul e o consecință a trecutului. Noi trebuie să facem o lege echitabilă pentru viitor.

S-au făcut abuzuri, dar acest lucru s-a îndreptat prin lege.

Aici negociază miniștrii de resort cu ministrul de la fondurile europene abordarea corectă pentru viitor. Nu se pierde niciun eruo. Singurul miliard de euro pierdut este pentru vaccinuri, care nu ne trebuiau și nu ne trebuiesc niciodată.

Duminică trebuie să stabilim în coaliție amendamentele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. PSD e atasat de PENSIILE SPECIALE se pare ” la infinit „, in continuare dau vina pe altii, in loc sa vada injustetea lor .. de fapt nici nu-i intereseaza injustetea , ii intereseaza doar PENSIILE SPECIALE

  • o fi „supi” ca ii au pe PeNaLi la guvernare, dar SINECURILE, CONTRACTELE, LEGILE CU DEDICATIE nu ii deranjeaza … doar ca trebuie sa elimine PENSIILE SPECIALE

 2. Mori de râs nervos cu Ciolacul ăsta!
  Ciolacu și Ciucă – două paparude defecte.

  • De ce?!

  • Ionuț e o curvă cunoscută a PSD/AUR.

  • ionutz e noul eugen. Incerci tu pesedeugene sa te ascunzi dupa un nume dar damful pe care-l emani in comentarii e inconfundabil.

 3. Ciolanule, mai bagati si voi cate vreo 1 – 2 pensii speciale de persoana tie si nepotilor … Tineretul PSD si PNL sa iasa la pensie pe la 25 de ani, speciali bineinteles sa plece cu pensia in Hawai …

 4. PNRR = mulți bani pentru România. Dar pentru că acești bani nu pot fi furați, hoți ca Ciolacu se plâng. PSDNL nu vrea să investească niciun euro în România. Dar voi îi veți vota vreo 48% oricum, nație de inteligenți.

 5. Romanii sunt niste curiozitati ale naturii !
  Cei putini din fruntea tarii sunt pe cale sa renunte la miliarde de euro de la CE care inseamna un ajutor indirect pt cei multi cu venituri salariale si pensii mici doar pt a pastra salariile si pensiile nesimtite a catorva mii de persoane, dar guvernantii nu se tem pt ca e verificat deja : cei multi vor pleca fruntile si se vor duce sa voteze tot pe cei care isi bat joc de ei !
  PS. Suntem fara scapare ! Se pare ca fiecare trebuie sa se salveze singur pt ca cei care au acaparat Romania se vor lupta si cu UE pt a nu o da inapoi.