G4Media.ro

VIDEO Ciocniri între poliţie şi manifestanţi la Paris în timpul protestului împotriva…

Sursa Foto: Captură Youtube

VIDEO Ciocniri între poliţie şi manifestanţi la Paris în timpul protestului împotriva reformei pensiilor: Macron, retrage-ţi proiectul!

Poliţia a tras cu gaze lacrimogene asupra demonstranţilor din foarte aglomerata Gară de Nord din Paris, folosită de turiştii care vor să apeleze la serviciul Eurostar, şi din Gara de Est, în timpul protestelor de sâmbătă împotriva reformei sistemului de pensii din Franţa, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Printre protestatari, care au dat foc la pubele de gunoi, s-au aflat şi aşa-numitele „veste galbene”. Potrivit prefecturii poliţiei, la marşul de la Paris au participat 3.500 de persoane.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi în zona Bastilia din Paris, în timp ce protestatarii mărşăluiau prin Paris. „Macron, retrage-ţi proiectul, să ne protejăm şi să ne îmbunătăţim pensiile”, se menţiona pe una dintre banderolele afişate de demonstranţi, potrivit AFP.

Preşedintele Emmanuel Macron afirmă că reformele sunt esenţiale pentru simplificarea sistemului de pensii complicat, dar oponenţii săi susţin că mulţi francezi vor trebui să muncească mai mult dacă acestea se materializează.

„Oamenii trebuie să se gândească puţin ce fel de societate vor în general şi, la un nivel mai personal, că indiferent dacă ai 20,30, 40 sau 50 de ani, într-o zi vei ieşi la pensie”, a declarat Jean-Gabriel Maheo, un tehnician industrial de 50 de ani.

„Dacă actualul sistem trece în forma propusă, va fi o catastrofă socială. Deja, cu reformele anterioare, oamenii ies la pensie cu pensii minuscule”, a adăugat el.

Mare parte din Franţa a fost grav afectată de o grevă naţională în transporturi după ce protestele au început în urmă cu o lună. O altă serie de demonstraţii la nivel naţional este prevăzută pentru 9 ianuarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. La francezi socialismul e mai puternic decat în rusia…

 2. Se elimina pensiile speciale in Franta …normal ca e scandal.

 3. De aia e nasol ca UK iese. Nu va mai fi o contrapondere la fel de puternica la comunistii francezi. Astia nu sunt in stare sa reformeze nimic la ei in tara dar vor sa isi impuna viziunea despre Europa. Cat de ridicol !

 4. He he he… liber tuturor sa munceasca pana la moarte, daca le place si asta doresc. In Franta, oamenii nu viseaza sa munceasca, ci sa traiasca. Si piticul imatur, care ne serveste de presedinte, nu va putea pune in aplicare, planul care i-a fost dat de cei care au finantat campania sa.
  Ghinion 😉

 5. Urmează si in Romania din Februarie.
  Atunci sindicatele, Psd,vor ataca Guvernul prin proteste.

  • In Romania sindicatele au fost distruse.

 6. “retrage-ti proiectul” e corect doar in contextul retrage tu proiectul tau. Asta e sensul? ‘ai de gramatica voastra de jurnalisti!