G4Media.ro

Cine e Bogdan Neidoni, omul din Monaco despre care DNA susține că…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Cine e Bogdan Neidoni, omul din Monaco despre care DNA susține că a fost intermediarul între Florian Coldea și afaceristul Cătălin Hideg

Procurorii DNA arată în ordonanța de inculpare din dosarul de trafic de influență că Bogdan intermediarul prin care afaceristul Cătălin Hideg a ajuns să discute cu Florian Coldea este Bogdan Neidoni, care locuiește în Monaco. Neidoni a fost șef în mai multe instituții și companii de stat, dar și acționar în firma de pază Neiguard.

Fragment din ordonanța DNA:

  • ”Cunoscând problemele judiciare cu care se confrunta numitul Hideg Robertino – Cătălin, dar și potențialul financiar al acestuia și al firmelor pe care le controlează, la începutul anului 2023, numitul Tocaci Dan -Victor (un alt intermediar – nred.) i-a propus acestuia să îl pună în legătură cu numiții Coldea Florian și Dumitru Dumbravă, sens în care i-a pretins suma de 2.000 de euro pentru o deplasare la Monaco în scopul unor discuții cu Bogdan Neidoni, persoană ce le putea intermedia o astfel de întrevedere. Numitul Tocaci Dan – Victor i-a prezentat pe numiții Coldea Florian și Dumbravă Dumitru ca fiind fondatorii „statului paralel”, persoane puternice, cu influență asupra magistraților, creându-i martorului denunțător convingerea că sunt singurii care te pot salva atunci când „intri în malaxor”.

Bogdan Neidoni a fost un bugetar ”special” în perioada 2010-2017, după cum arată istoricul declarațiilor sale de avere. Și-a început cariera la stat în 2010 ca director general adjunct al Centrului Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine (CRPCIS), o instituție subordonată guvernului Emil Boc.

În 2012, el a fost propulsat tot de guvernul PDL în funcția de director adjunct al companiei cu capital de stat Teletrans, un ”pui” al altei companii de stat, Transelectrica. În 2015 a devenit director general al Teletrans și membru în Consiliul de Administrație.

În declarațiile sale de avere din perioada 2010-2017, Neidoni declara că este acționar la companiile Neiguard (de pază și protecție), Nord Parc SRL și Favorit Residence SRL, ambele din imobiliare.

Prima menționare publică a unei presupuse relații dintre Florian Coldea și Bogdan Neidoni a apărut în cartea scrisă de Cristian Rizea, fostul politician PSD condamnat pentru corupție și care a încercat să scape de închisoare prin fuga în Republica Moldova.

În cartea sa, Rizea îl numea pe Neidon ”săgeata lui Florian Coldea”.

Gândul arată că Bogdan Neidoni ar fi fost angajat al SRI în perioada 1996-1997, după ce a absolvit Institutul Național de Informații, unde a fost coleg cu Coldea. El ar fi fiul fostului colonel SRI Petre Neidoni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...