G4Media.ro

CIA a avertizat Germania cu privire la riscuri de atacuri asupra gazoductelor

Foto: Saul Loeb / AFP

CIA a avertizat Germania cu privire la riscuri de atacuri asupra gazoductelor

Ziarului german „Der Spiegel” anunță că în urmă cu câteva săptămâni, CIA a avertizat Germania cu privire la potențiale atacuri asupra gazoductelor din Marea Baltică, transmite Rador.

Guvernul german, precum şi o serie de alte țări europene, ar fi fost avertizat în această vară de către Agenția Centrală de Informații (CIA) cu privire la posibile atacuri asupra gazoductelor din Marea Baltică, a explicat, marţi, ziarul „Der Spiegel”.

Cotidianul german a fost primul care a dezvăluit alerta dată de Statele Unite Germaniei, descrisă de oficialii serviciilor de informații drept „avertisment strategic”. Avertismentul nu era specific cu privire la când și/sau unde ar avea loc un potențial atac. De asemenea, CIA a refuzat să spună dacă Putin a fost un posibil atacator.

Între timp, un seismograf de pe insula daneză Bornholm a înregistrat două cutremure care s-au produs luni.

Într-adevăr, s-au înregistrat două vârfuri, reprezentând două cutremure, în ziua în care gazoductele Nord Stream 1 și 2 au suferit scăderi impresionante de presiune, potrivit centrului german de cercetare geologică GFZ.

„A fost un vârf și apoi un zgomot constant”, a explicat purtătorul de cuvânt al GFZ. Seismograful a înregistrat un prim vârf echivalent cu un cutremur în jurul orei 2, urmat de un fluierat continuu, iar un al doilea vârf a sosit la ora 17. Cu toate acestea, GFZ consideră că nu poate spune „dacă ar putea fi de la gazul care se scurge”.

Depresurizarea Nord Stream 2 a fost semnalată pentru prima dată luni după-amiază. Depresurizarea gazoductului Nord Stream 1 a fost semnalată la începutul serii, la scurt timp după al doilea vârf. (Traducerea: Rodezia Costea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Urmează atacurile submarine rusești împotriva terminalelor de LNG ale Germaniei. Să vedem atunci dacă dau tancuri Ucrainei, sau nu.

  • ilie deocamdata îi bubuie americanii pe rusi de le merge fulgii si fii sigur ca după asta nu se mai ridica rusul niciodată. KO!

 2. Din 1980 ii tot previn americanii pe nemti. In 2000 s-a declasificat raportul din 1980 in care cia spunea ca rusii ar putea folosi gazoductele ca santaj. Toata Europa s-a opus construirii nord stream 2. Dar nemtii au fost constant in alt film si acum se plang ca li se distruge economia. Dupa explozii tot nemtii au zis ca ar trebui reparate repede ca sa nu le distruga apa de mare.

  E incredibil cum dupa atatea esecuri rasunatoare de strategie, inca nu a cazut niciun cap mare si inca au impresia ca se pot intoarce la gazul ieftin de la rusi.

  Cand Romania, Bulgaria, Ucraina, Moldova si altele plateau de 2-3 ori mai scump gazul, pe nemti i-a durut in dos. Ii interesa doar ca ei primesc cel mai bun pret. Acum vor solidaritate si sa suporte toata lumea economia germaniei.

 3. Dolarul la cota de 5,19 tot avertisment strategic??Cui folosește?

  • Rusia ta a pierdut și nu ai ce să-i faci.

  • De ce trebuie sa asimilezi orice comentariu pro/anti Rusia sau alta nație.Eu m-am referit strict la Romania unde achiziția de petrol și energie se face in dolari.

 4. S-a deschis crâșmă cu internet la tine în sat? :)))))

 5. Analfabet functional? Au curs barili de cerneala pe tema asta pana acum.

 6. Pai normal!! Doar ei l au provocat!! Asa si cu ra.zbo.iul, au avertizat?? Au avertizat.