G4Media.ro

Chișinăul acuză Moscova că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni pentru războiul din…

Foto: InquamPhotos George Calin

Chișinăul acuză Moscova că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni pentru războiul din Ucraina

Republica Moldova a acuzat joi armata rusă că încearcă să recruteze cetățeni moldoveni, la câteva zile după ce serviciile de informații militare britanice au declarat că Moscova încearcă să își refacă forțele din Ucraina prin recrutări în regiunea separatistă Transnistria, transmite agenția Reuters.

„Astfel de acțiuni nu promovează pacea pentru noi toți, pentru concetățenii noștri, pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase și trebuie oprite”, a declarat ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

El nu a dat mai multe detalii, dar a spus că oficialii ministerului de externe moldovean se întâlnesc în mod regulat cu ambasadorul Rusiei și că poziția Moldovei în această chestiune este cât se poate de clară.

Ministerul de Externe al Moscovei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Separat, joi, ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Malyar, a declarat că Rusia a masat trupe în mai multe zone, inclusiv în Transnistria, pentru o „escaladare suplimentară” în Ucraina.

Luna trecută, Republica Moldova a declarat că monitorizează situația din Transnistria, unde se estimează că se află aproximativ 1.500 de soldați ruși, dar că nu a observat schimbări semnificative de când a început invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie.

Autoritățile din Transnistria au negat luni că Rusia ar desfășura pe teritoriul său pregătiri militare care să amenințe Ucraina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...