G4Media.ro

China va elabora o lege pentru pedepsirea părinților ai căror copii au…

China va elabora o lege pentru pedepsirea părinților ai căror copii au „un comportament foarte rău” sau comit infracțiuni

Parlamentul chinez va analiza o lege ce prevede pedepsirea părinţilor ai căror copii prezintă „un comportament foarte rău” sau comit infracţiuni, informează Reuters, citată de Agerpres.

Conform proiectului de lege care promovează educaţia familială din China, părinţii vor primi mustrări şi vor fi obligaţi să participe la programe de consiliere în privinţa educaţiei familiale în cazul în care procurorii descoperă comportamente nepotrivite sau infracţionale ale copiilor aflaţi în îngrijirea lor.

„Există multe motive pentru care adolescenţii se comportă într-un mod nepotrivit, iar absenţa sau educaţia familială necorespunzătoare reprezintă principala cauză”, a declarat Zang Tiewei, purtător de cuvânt al Comisiei pentru Chestiuni Legislative din cadrul Congresului Naţional al Poporului (NPC).

Proiectul pentru promovarea educaţiei familiale, care va fi examinat în şedinţa din această săptămână a Comitetului Permanent al NPC, îi îndeamnă totodată pe părinţii chinezi să organizeze mai bine perioadele de timp în care copiii lor se odihnesc, se joacă şi fac exerciţii fizice.

Autorităţile de la Beijing au recurs la o abordare paternalistă mai asertivă în acest an, implementând măsuri care au variat de la limitarea dependenţei tinerilor de jocurile online – considerate o formă de „opiu spiritual” – şi până la reducerea adoraţiei „oarbe” faţă de vedetele internetului.

În ultimele luni, Ministerul chinez al Educaţiei a limitat numărul orelor dedicate de minori jocurilor online, permiţându-le să utilizeze aceste jocuri timp de o oră pe zi şi doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Ministerul Educaţiei a redus totodată numărul temelor pentru acasă şi a interzis meditaţiile la materiile principale pe durata weekendurilor şi a sărbătorilor publice, declarându-se îngrijorat din cauza poverii academice cu care se confruntă elevii chinezi, copleşiţi de volumul mare de informaţii pe care trebuie să le asimileze.

În acelaşi timp, autorităţile din această ţară i-au îndemnat pe adolescenţii de sex masculin să fie „mai puţin feminini” şi să adopte atitudini „mai bărbăteşti”.

În raportul său intitulat „Propunere pentru prevenirea feminizării adolescenţilor de sex masculin”, publicat în decembrie 2020, Ministerul Educaţiei din China a cerut şcolilor din această ţară să promoveze sporturile care se pot desfăşura în incintele proprii, precum fotbalul.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. PROGENITURA micula A FACUT DIN angajatii MAI JUCARIILE SALE.
  E BUN SAU RAU ?

 2. Aviz celor care vor „justitie sociala”.
  ASTA e justitie sociala!Aruncarea vinovatiei inviduale la cos inseamna ASTFEL de idei.

 3. „părinţii vor primi mustrări şi vor fi obligaţi să participe la programe de consiliere în privinţa educaţiei familiale în cazul în care procurorii descoperă COMPORTAMENTE NEPOTRIVITE sau infracţionale ale copiilor aflaţi în îngrijirea lor

  Comportamentul nepotrivite precum: profesorul s-a plans că elevul X nu il respectă in statia de autobuz (ca nu face meditatii cu cine trebuie), elevul nu spune dirigintelui ce discuta parintii acasa, elevul agresat la școală a făcut institutia de râs cu minciunile susținute la politie etc.

 4. Salut !
  Buna idee !!!
  Da, am citit ca, in Costa Rica, daca merge un parinte
  pe strada, cu un copil obez, parintele este amendat, pt ca, nu are grija cum trebuie,de copil !!

 5. Pe principiul .. cum e turcu si pistolul 😂😂

 6. Vedeți măi leftiştilor? Asta înseamnă progres. Când vă aud cu progresele voastre sociale, care sunt regrese de fapt, mă apucă râsul. Aşa progresează o societate. Când spuneți progres, spuneți mai degrabă libertate absolută a minorităților şi degenerare. Acum, că am lămurit cā schimbările voastre sociale nu sunt progres, sunt de acord cu aceste lucruri? Nu, mi se pare abominabil, sper ca la un moment dat societatea chineză să se poate rāscula împotriva cotropitorilor interni şi tiraniei.

  • China comunista nu are nimic de a face cu socialismul, este un stat naționalist fascist care se ascunde in spatele unei Etichete de așa zis socialism (cu caracteristici chinezești)

  • Corect Cată! Mai mult, și SUA și UE și Rusia și India și Saudi și Israel și așa mai departe sînt fasciste. Guvernul ( Statul ) și Corporațiile dictează viața cetățenilor pînă in cele mai mici alegeri.