G4Media.ro

China: Numărul de cazuri de Covid a atins un nou record

sursa foto: Pexels

China: Numărul de cazuri de Covid a atins un nou record

Numărul zilnic de cazuri de Covid a atins un nou record în China, au anunțat joi autoritățile, care se străduiesc să limiteze răspândirea virusului prin măsuri stricte de izolare, teste în masă și restricții de călătorie, potrivit Le Figaro. China a înregistrat miercuri 31.454 de cazuri, dintre care 27.517 sunt asimptomatice, a precizat biroul național de sănătate.

Noile cifre sunt mai mari decât cele 29.390 de infecții înregistrate la mijlocul lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraș din lume – a fost închis, iar locuitorii au avut dificultăți în a cumpăra alimente și în a avea acces la asistență medicală.

China, cu o populație de peste 1,2 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să limiteze răspândirea virusului în țară, închizând orașe întregi și plasând contactele pacienților infectați în carantină strictă. Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un val care nu a mai fost văzut de la începutul epidemiei Covid-19. Zeci de clădiri rezidențiale au fost izolate și a fost reintrodusă telemunca.

Orașul Beijing a anunțat miercuri că s-au înregistrat aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (marea majoritate asimptomatice) pentru 22 de milioane de locuitori. Acesta este cel mai ridicat nivel anunțat pentru capitală de la începutul pandemiei, dar este încă foarte scăzut în comparație cu statisticile internaționale.

Școlile, restaurantele și magazinele au fost închise din nou, iar mulți dintre locuitorii Beijingului sunt epuizați psihic de restricțiile adesea vagi și schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunțată în avans.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Serviti cu incredere vaccinuri Made in China.