G4Media.ro

Cercetătorii Ad Astra îi cer ministrului să facă public ordinul care diminuează…

Cercetătorii Ad Astra îi cer ministrului să facă public ordinul care diminuează veniturile “exagerat de mari” ale unora dintre directorii de institute de cercetare

Cercetătorii îi cer ministrului Nicolae Hurduc să facă public ordinul prin care oficialul susține că diminuează suma maximă a premiului de performanță de care pot beneficia directorii de institute naționale, de la 12 salarii brute, la 3 salarii de încadrare. Aceasta este a doua solicitare prin care Ad Astra cere publicarea declarațiilor de avere ale directorilor generali din Institutele Naționale de Cercetare, după ce la primul demers Ministerul Cercetării a răspuns că a constatat “veniturile exagerat de mari ale unora dintre directori” și ar fi emis două ordine.

Cea mai cunoscută asociație a cercetătorilor români, Ad Astra, i-a cerut oficial în luna iulie ministrului Hurduc să facă publice declarațiile de avere ale tuturor directorilor generali de institute naționale de cercetare care au contract de management cu Ministerul.

Solicitarea Ad Astra a venit după ce cercetătorii Lucian Ancu, Mihai Miclăuș și Octavian Micu au scris pe blogul comun Doi Mici și un Anc că, în bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial, conducerea Institutului de Cercetare în Silvicultură “Marin Drăcea” din Voluntari, Ilfov, figurează cu drepturi salariale de 1,9 milioane de lei în acest an. Într-un drept la replică, Institutul spune că în acea sumă intră prime de până la 12 remunerații brute lunare pentru cel puțin un director general.

 

Foto: Pexels.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Normal! In loc sa taiem de la pensiile speciale, hai sa taiem din cercetare! :))

  Mergeti la vot si exterminati mafia psd!

  • Nu sari repede, ca e un ordin bun. Citeste ce salarii colosale aveau directorii din cercetare, in conditiile in care cercetatorii publicati stau la 900 de Euro/ luna in medie. De pe Edupedu:

   Directorul general al Institutului de Cercetări în Silvicultură „Marin Drăcea” are prevăzute drepturi salariale pentru anul 2019 de 1.943.000 lei.
   Directorul general al Institutul Turbomotoare Comoti Bucureşti are prevăzute drepturi salariale pentru anul 2019 de 868.000 lei, adică aproximativ 42.000 lei net/lună,
   Directorul general al Institutului pentru Securitate Minieră INSEMEX PETROSANI are prevăzute drepturi salariale pentru anul 2019 de 811.000 mii lei, adică aproximativ 39.500 lei net/lună,
   Directorul general al Institutului de Cercătări “Delta Dunării” TULCEA are prevăzute drepturi salariale pentru anul 2019 de 661.000 lei, adică aproximativ 32.000 lei net/lună,
   Directorul general al Institutului pentru Ecologie Industrială ECOIND are prevăzute drepturi salariale pentru anul 2019 de 580.000 lei, adică aproximativ 28.000lei net/lună.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.