G4Media.ro

Centura Bucureşti va trece la Primăria Bucureşti. Ministerul Transporturilor a luat decizia…

Centura Bucureşti va trece la Primăria Bucureşti. Ministerul Transporturilor a luat decizia de principiu

Centura Bucureşti va trece la Primăria Bucureşti. Ministerul Transporturilor a luat decizia de principiu

Centura rutieră ocolitoare a Bucureştiului va trece de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Primăria Capitalei, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Informaţia a fost confirmată de primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, care a spus pentru G4Media.ro că „decizia a fost luată principial, la nivelul Ministerului Transporturilor. În urma analizei juridico-financiare se va lua o decizie finală”.

Firea a cerut în repetate rânduri transferul Centurii Bucureştiului în administrarea Primăriei, dat fiind că CNAIR s-a dovedit incapabilă să ducă la bun sfârşit proiectul. Guvernele precedente controlate de PSD (Grindeanu şi Tudose) au evitat o decizie în acest sens. Mai mult: în mai 2017, în mandatul de premier al lui Sorin Grindeanu, CNAIR arăta într-un răspuns oficial că proiectul de construire a Centurii beneficiază de finanţare din fonduri europene nerambursabile şi nu există posibilitatea transferului către Primăria Bucureşti, potrivit HotNews.ro.

„Am fost invitaţi săptămâna aceasta la un grup de lucru pentru a se lua o decizie în această direcţie. Ne-am bucurat. Sper să fie transferată. Noi ne dorim să o preluăm pentru a dinamiza lucrările… Am discutat acest subiect cu doamna premier Viorica Dăncilă, cu vicepremierul Paul Stănescu şi, fireste, mai aplicat cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Apreciez că, în premieră, există înţelegere şi preocupare la nivelul Guvernului pentru aplicarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru regiunea Bucureşti – Ilfov, realizat de BERD, care prevede transferarea Centurii Capitalei şi a Metroului la Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea pentru G4Media.ro.

Centura ocolitoare a Bucureştiului este un proiect care trenează de peste 25 de ani, spre disperarea şoferilor care vor să traverseze Bucureştiul. Timpii de aşteptare pe majoritatea tronsoanelor care nu au fost lărgite sunt uriaşi, ceea ce duce la pierderi financiare însemnate pentru transportatori.

Foto: Cozi uriaşe pe Centura Bucureşti / Captură Video Asociaţia Pro Infrastructura

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Au rezolvat-o si pe asta!!!!!!????
    Rasul curcilor!