G4Media.ro

Cel puțin cinci migranți, inclusiv un copil de patru ani, au murit…

Foto: Captură video The Times

Cel puțin cinci migranți, inclusiv un copil de patru ani, au murit în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii

Cel puțin cinci migranți, printre care un copil de patru ani și o femeie, au murit în timpul unei încercări de a traversa Canalul Mânecii în noaptea de luni spre marți (23 aprilie 2024), în largul plajei din Wimereux (Pas-de-Calais), a anunțat compania națională franceză de bărci de salvare (SNSM) pentru France Bleu Nord, transmite France Info. Aproximativ patruzeci de migranți au fost, de asemenea, salvați.

În jurul orei 5 dimineața, o ambarcațiune de mici dimensiuni care transporta peste 110 persoane a plecat de la Plage des Allemands din Wimereux, potrivit prefecturii. După ce a eșuat mai întâi pe un banc de nisip, ambarcațiunea a pornit din nou la drum.

O anchetă a fost încredințată procurorului general din Boulogne-sur-Mer pentru a stabili circumstanțele acestui incident.

La începutul lunii aprilie, aproape 800 de migranți au traversat Canalul Mânecii în cursul unui weekend, potrivit autorităților britanice și franceze, stabilind un nou record pentru primul trimestru al anului 2024.

De la începutul anului 2024, numărul de traversări a crescut puternic față de anul trecut: în primul trimestru, între 1 ianuarie și 27 martie, 4.600 de exilați au reușit să treacă Canalul Mânecii, potrivit cifrelor publicate de Londra la 27 martie, o creștere de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut. Aceste cifre marchează un nou record în ceea ce privește numărul de traversări în această perioadă a anului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...