G4Media.ro

Cel puţin 21 de migranţi etiopieni morţi şi 23 dispăruţi într-un naufragiu…

Photo by JOHN WESSELS / AFP

Cel puţin 21 de migranţi etiopieni morţi şi 23 dispăruţi într-un naufragiu în largul coastelor de nord-est ale Djibouti

Cel puţin 21 de migranţi, printre care copii, şi-au pierdut viaţa şi alţi 23 sunt daţi dispăruţi în naufragiul ambarcaţiunii lor în largul coastelor statului Djibouti, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), notează AFP, citată de Agerpres.

Ambarcaţiunea transporta etiopieni veniţi din Yemen, a declarat pe X ambasadorul Etiopiei la Djibouti, Berhanu Tsegaye, precizând că accidentul a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi în apropierea coastelor regiunii Godoria (nord-estul Djibouti).

„Operaţiunile de căutare şi salvare de către autorităţile locale şi OIM sunt în desfăşurare”, a informat OIM pe X.

Dintre cei 77 de migranţi aflaţi la bordul ambarcaţiunii, 23 sunt în continuare daţi dispăruţi şi au fost găsite 21 de corpuri, printre care ale unor copii, potrivit şefei misiunii OIM în Djibouti, Tanja Pacifico.

Ambarcaţiunea era în drum spre coastele Djibouti după ce a părăsit Yemenul luni în jurul orei 19.30 (16.30 GMT), a indicat ea.

Ambasadorul Etiopiei la Djibouti a confirmat că 33 de persoane, printre care o femeie, au supravieţuit, şi-a exprimat „profunda durere (…) în faţa succesiunii dezastrelor oribile” şi a cerut adoptarea de „măsuri legale” împotriva „traficanţilor de persoane care pun în pericol vieţile cetăţenilor noştri”.

Acesta este al doilea naufragiu raportat de OIM în largul coastelor Djibouti în câteva săptămâni, după un altul pe 8 aprilie în care au murit cel puţin 38 de migranţi, inclusiv copii.

„Ruta de est”, pe care pleacă migranţi din Cornul Africii pentru a ajunge în Arabia Saudită via Yemen, ţară în război, este considerată de OIM „una dintre rutele de migraţie cele mai periculoase şi mai complexe din Africa şi din lume”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...