G4Media.ro

Cel puţin 2 morţi şi 18 răniţi într-un bombardament rusesc asupra oraşului…

Sursa foto: Twitter / Angry Cossack

Cel puţin 2 morţi şi 18 răniţi într-un bombardament rusesc asupra oraşului Harkov

Cel puţin două persoane au murit şi 18 au fost rănite sâmbătă într-un bombardament rusesc asupra oraşului Harkov în nord-estul Ucrainei, vizat cu regularitate de astfel de atacuri, au anunţat responsabili locali, potrivit agenţiilor AFP şi Reuters.

La începutul lunii mai, Rusia a lansat o ofensivă terestră surpriză în regiunea de graniţă Harkov, iar luptele acolo sunt în continuare violente, dar trupele ucrainene au reuşit în acel sector să stabilizeze frontul.

Primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a declarat că cel puţin patru explozii au fost auzite într-o zonă rezidenţială a oraşului sâmbătă după-amiază. Armata rusă pare să fi folosit în acest atac bombe ghidate cu planare, lansate de avioanele ruseşti de la o distanţă de circa 70 de kilometri de ţintă.

Rusia nu a precizat deocamdată care a fost ţinta acestui atac, ce survine după un nou bombardament cu rachete şi drone pe care l-a efectuat în cursul nopţii asupra unor obiective energetice şi militare ucrainene, în regiunile Zaporojie şi Liov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează