G4Media.ro

Cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia anunță că vrea…

Cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia anunță că vrea să intre pe piața din România

Grupul portughez Jeronimo Martins se pregăteşte să intre pe noi pieţe cu divizia sa poloneză Biedronka, una din noile pieţe potenţiale fiind România, a declarat vineri directorul grupului Jeronimo Martins, Pedro Soares dos Santos, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Jeronimo Martins deţine cel mai mare retailer de produse alimentare din Polonia, Biedronka.

„A venit momentul ca Biedronka să meargă dincolo de graniţele Poloniei. Ţara unde am dori să mergem este România… nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla în acest an sau anul viitor”, a spus Soares dos Santos.

Dacă acest lucru se va concretiza, România va deveni a patra ţară unde va fi prezent grupul Jeronimo Martins, după Portugalia, Polonia şi Columbia.

Graţie rezultatelor solide ale afacerilor din Polonia, Jeronimo Martins a raportat joi o creştere de 7,9% a profitului net în 2019 în timp ce profitul operaţional a depăşit pentru prima dată pragul de un miliard de euro. Anul trecut vânzările realizate de Biedronka au crescut cu 8,8% în moneda locală, în pofida noilor reglementări care interzic supermarketurilor din Polonia să îşi deschidă porţile în unele zile de duminică. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. A mai avut tentative in 2016, 2018.

  2. Polacii sa stea la ei acasa!

  3. Un lucru foarte bun daca intr adevar ar veni!am fost in Polonia unde am stat mai bine de un an iar Biedronka e mult mai ieftin fata de tot ce avem noi in Romania!

  4. Polacii produc aproape orice bun de larg consum la preturi competitive si calitate. Polacii au o politica interna protectionista si axata pe dezvoltare economica si stimularea capitalului autohton ! Polacii au un curs valutar stabil si o inflatie de 2.23% ! Polacii nu au la putere oameni corupti si vanzatori de tara … si mai presus de orice sunt o natie unita si stiu sa-si urmareasca interesele ! In rest : do widzenia i na zdrowie Rumunski !

  5. Olahule dreptate ai, dar de ce nu se incearca si la noi magazine romanesti cu produse autohtone la preturi rezonabile, nu cum face romanul care sa ajuns. Pt un kil de slana iti rupe un sfert din pensie. Ar trebui gandita o astfel de afacere, pt toate buzunarele si astfel profitul obtinut sa raman in tara noastra nu sa plece cum este cazul multinationalelor si a tuturor supermafketurilor cu capital strain. Romanica a devenit tara de muls datorita sistemului corupt care ne guverneaza, si poate sa fie orice partid la putere, bine nu o sa o ducem noi cetatenii de rand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.