G4Media.ro

Cel mai bogat om din Ucraina promite să reconstruiască orașul asediat Mariupol,…

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Cel mai bogat om din Ucraina promite să reconstruiască orașul asediat Mariupol, distrus aproape complet de bombardamentele rusești

Cel mai bogat om din Ucraina s-a angajat să reconstruiască orașul asediat Mariupol, relatează Reuters. Rinat Akhmetov și-a văzut imperiul de afaceri distrus de opt ani de lupte în estul Ucrainei.

Cu toate acestea, el rămâne încrezător că „soldații curajoși” ai Ucrainei vor apăra orașul de la Marea Azov, care a fost pustiit după șapte săptămâni de bombardamente din partea trupelor rusești.

Compania sa Metinvest, cel mai mare producător de oțel din Ucraina, a anunțat între timp că nu poate livra contractele de aprovizionare.

„Mariupol este o tragedie globală și un exemplu global de eroism. Pentru mine, Mariupol a fost și va fi întotdeauna un oraș ucrainean”, a declarat Akhmetov pentru Reuters.

„Cred că bravii noștri soldați vor apăra orașul, deși înțeleg cât de dificil și greu este pentru ei”, a adăugat el.

Potrivit revistei Forbes, averea netă a lui Akhmetov a ajuns în 2013 la 15,4 miliarde de dolari. În prezent, aceasta se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

„Nu am mai văzut niciodată un om care să fi fost în stare să facă asta. Pentru noi, războiul a izbucnit în 2014. Ne-am pierdut toate bunurile atât în Crimeea, cât și în teritoriul ocupat temporar din Donbas. Ne-am pierdut afacerile, dar acest lucru ne-a făcut mai duri și mai puternici” a afirmat el.

„Sunt încrezător că, în calitate de cea mai mare întreprindere privată din țară, SCM va juca un rol-cheie în reconstrucția postbelică a Ucrainei”, a adăugat Akhmetov.

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E rost de furaciune si la reconstructie, dar Mariupol nu va mai fi niciodata dat inapoi.

    • Rusii o sa fie aruncați în șuturi din toată Ucraina, își vor cere scuze și vor plânge pe drum spre casa. Mariupol va reveni Ucrainei fără echivoc, rusii nu au putere militara sa păstreze nimic in Ucraina pentru ca ei deja mor de foame acasă și contraofensiva Ucrainei va fi nimicitoare.

  2. Este sigur ca o sa mai fie înapoiat? Eu cred ca au cheltuit prea mult rusii pe acolo ca să mai fie înapoiat vreodată.

  3. Ar fi al doilea om din epoca modernă care construiește un oraș. Primul a fost Bugsy Siegel, un gangster, iar orașul se numea Las Vegas.

  4. Pe chitante si bani rulati la vedere prin sistemul bancar? Sau in stil becali cu geanta la purtator? Io zic sa-i dea banii lu Zele sa mai si cumpere arme nu doar sa ceara. Pe chitanta, of course!