G4Media.ro

Cei trei suspecţi în moartea unei agricultoare şi fiicei acesteia la un…

Photo by Ed JONES / AFP

Cei trei suspecţi în moartea unei agricultoare şi fiicei acesteia la un protest al fermierilor din Franța sunt armeni, cărora li s-a refuzat azilul şi erau vizaţi de expulzare

Cei trei suspecţi reţinuţi după ce au intrat cu maşina într-un blocaj rutier, soldat cu moartea unei agricultoare franceze şi a fiicei acesteia minore sunt armeni cărora li s-a refuzat cererea de azil în Franţa în 2022 şi sunt vizaţi de obligaţia de a părăsi Franţa (OQTF, obligation de quitter le territoire), dezvăluie Le Parisien, transmite News.ro.

Ei au făcut recirsuri împotriva deciziei, iar cererile le-au fost respinse din nou în 2023.

”Ei nu erau cunoscuţi cu privire la tulburarea ordini publice”, declară cotidianului Le Figaro o sursă apropiată anchetei.

Ei au lovit cu maşina o agricultoare, care amurit pe loc, care se afla la un baraj rutier ridicat de sindicate agricole. Fiica sa, rănită grav, a murit din cauza rănilor maţi seara, a anunţayt Parchetul din Foix. Soţul femeii a fost rănit grav.

Cei trei armeni au fost reţinuţi la locul dramei şi plasaţi în arest preventiv.

Procurorul republicii din Foix a îndepărtat, în acesr stadiu, un caracter voit al coliziunii.

”Având în vedere primele elemente ale anchetei, care abia a început, faptele nu par să aibă caracter voit”, a declaratel.

Vehiculul circula de la Toulouse către Andorra, şi avea la bord ”un cuplu şi o prietenă, toţi trei de naţionalitate străină”.

Ei au ”intrat pe drumul naţional 20, în pofida unui dispozitiv de interzicerea accesului”, a anunţat magistratul.

Maşina ”a lovit, în plină noapte, fără iluminat public în apropiere, un zid de baloţi de paie. vehiculul a lovit trei persoane şi s-a oprit într-un tractor”.

Şoferul, în vârstă de 44 de ani, testat în vederea stabilirii alcoolemiei, a fost depistat negativ.

O anchetă cu privire la ”omor prin imprudenţă agravant” şi ”rănire agravantă” a fost încredinţată poliţiei naţionale franceze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...