G4Media.ro

Cei 12 elevi lăsați corigenți pe nedrept de profesoara de matematică din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cei 12 elevi lăsați corigenți pe nedrept de profesoara de matematică din Azuga se pot înscrie în clasa a IX-a după ce și-au trecut corigențele, spune Inspectoratul Școlar Prahova

Cei 12 elevi dintr-o clasă de la Liceul Teoretic Azuga lăsați corigenți fără justificare de profesoara de matematică din școală înainte de Evaluarea Națională 2023 au trecut examenele de corigență din iulie și sunt repartizați la liceu în etapele secundare de admitere în clasa a IX-a, transmite Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova într-un răspuns la o solicitare Edupedu.ro. Instituția mai informează că directoarea liceului a fost sancționată cu avertisment pentru abateri disciplinare, după ce au fost derulate cercetări.

Amintim că profesoara de matematică din Azuga a fost dată afară din liceu pe 7 iulie după ce mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

„Menţionăm că cei 12 elevi ai clasei a VIII-a B au promovat examenele de corigență urmând a fi repartizați în etapele următoare la licee sau şcoli profesionale”, scrie Inspectoratul în răspunsul semnat pe 17 august de inspectoarea școlară generală Ilona Rizea și Inspectorul școlar pentru Management Instituțional Florea Mincu, document primit de Edupedu.ro joi, 24 august, la solicitare făcută acum o lună.

În răspuns se arată că „au fost depistate carențe mari în evaluarea şi notarea elevilor clasei a VIII-a B la matematică, fapt ce a condus ca la finalul anului şcolar, 12 dintre cei 18 elevi ai clasei să rămână corigenți”.

Acestor elevi nu li s-a permis să se înscrie la liceu în prima etapă de admitere, cea principală, pentru că la aceasta participă doar absolvenții de gimnaziu cu Evaluarea Națională susținută. Aceștia au putut să se înscrie în a doua etapă, când șansele de a intra la licee teoretice sunt mai mici față de prima fază. Rezultatele acestei etape s-au afișat pe 10-11 august în fiecare județ. Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova a confirmat pentru Edupedu.ro că mai sunt locuri în județul Prahova. Câteva sunt la liceul din Bușteni – filiera teoretică, a exemplificat acesta. Elevii s-au înscris fie în etapa a II-a, fie mai pot merge la inspectorat, a precizat acesta.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...