G4Media.ro

Ce va aduce AI la Apple: noul Siri, transcriere vocală, instrumente de…

Sursa foto: Unsplash / Thai Nguyen

Ce va aduce AI la Apple: noul Siri, transcriere vocală, instrumente de scris

Analiză The Wall Street Journal:

După aproape doi ani în care a stat deoparte de frenezia inteligenței artificiale generative, Apple a intrat în cele din urmă în această cursă. Compania injectează instrumente de inteligență artificială în următoarele versiuni ale celor mai mari platforme ale sale: iOS 18, iPadOS 18 și MacOS Sequoia. Există un Siri nou și îmbunătățit cu care poți chiar să scrii mesaje text. Există un nou parteneriat cu OpenAI care va aduce ChatGPT în aplicațiile Apple. Există modalități de a genera noi imagini și emoji-uri din mers.

Compania spune că vom începe să vedem unele din funcții în această toamnă, dar unele ar putea debuta abia în 2025.

Un Siri nou-nouț

La fel ca în cazul altor roboți de chat, acum utilizatorii trimite mesaje text cu Siri. Dar, spre deosebire de alte chatbots, Siri are acces la toate lucrurile tale Apple. Când vor sosi toate actualizările promise, va putea să vadă ce se află pe ecran și să lucreze în toate aplicațiile.

Într-o demonstrație, Apple a arătat că Siri ajută la completarea unui formular PDF. De asemenea, asistentul a fost capabil să găsească o fotografie a permisului de conducere al utilizatorului, să extragă numărul și să îl tasteze în formular. Într-o alta, Siri a reușit să caute în Mesaje și Mail o rețetă trimisă de un prieten.

Atunci când un utilizator îi cere lui Siri să facă unele lucruri pe care nu știe să le facă – de exemplu, să vină cu idei pentru cină pe baza cumpărăturilor pe care le-ați făcut recent – Siri va cere permisiunea de a verifica cu o versiune integrată a ChatGPT Plus.

Instrumente de scris

Apple va adăuga instrumente precum realizarea de rezumate, rescrierea și corectura în Notes, Mail, Pages și multe altele. Instrumentele de scriere integrate vor sugera, de asemenea, răspunsuri și tonuri diferite pentru mesaje și e-mailuri. În timp ce cea mai mare parte a acestor activități se realizează cu ajutorul propriei inteligențe artificiale a Apple, scrierea mai creativă va fi încredințată către ChatGPT.

Din nou, acesta va cere permisiunea utilizatorului înainte de a trimite sugestia.

Transcrierea vocală

Nimic nu entuziasmează mai mult un jurnalist decât modalitățile simple de a transcrie audio. În cadrul aplicației Notes, utilizatorii vor putea înregistra o conversație, vor putea obține o transcriere și apoi un rezumat AI al transcrierii.

Aplicația Telefon va putea acum să înregistreze apeluri și să facă același lucru. Apple spune că celălalt apelant va fi notificat că apelul este înregistrat.

Generarea de imagini

Aplicația Image Playground este răspunsul Apple la Dall-E de la OpenAI și la alte aplicații de generare de imagini. De asemenea, este integrată în aplicații precum Messages și Pages. Dar nu va oferi imagini foto sau ceva apropiat de un deepfake. Utilizatorii pot alege dintre doar trei stiluri: animație, schiță și ilustrație.

Apple Intelligence va facilita, de asemenea, căutarea mai facilă prin fotografii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează