G4Media.ro

VIDEO Ce urmează după votarea Comisiei von der Leyen? Siegfried Mureșan, vicepreședinte…

VIDEO Ce urmează după votarea Comisiei von der Leyen? Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE: Prioritatea zero este adoptarea bugetului UE/ Orice om politic care este împotriva corelării fondurilor europene de statul de drept are de gând să atace justiția

Vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan, a declarat, într-un scurt interviu pentru G4Media.ro, după votarea comisiei von der Leyen în Parlamentul European, că prioritatea zero pentru România, dar și pentru Comisia Europeană este adoptarea bugetului UE. Mureșan susține că orice om politic care se teme de corelarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept vrea să atace justiția și că PNL va respecta acest mecanism, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021, odată cu noul buget multianual.

Cele mai relevante declarații făcute de Siegfried Mureșan pentru G4Media.ro.

”Prioritatea zero pentru noi România, dar și pentru Comisia Europeană este adoptarea bugetului Uniunii Europene pentru următorii șapte ani de zile

Principalul instrument pe care îl ai ca Guvern, ca primărie sau Consiliu Județean la fel și la nivel european ca și Comisie Europeană este bugetul. Prin buget îți transpui ideile, prioritățile politice în realitate. Noul buget multianual al Uniunii Europene trebuie să înceapă la 1 ianuarie 2021.

Ca atare, bugetul este nu doar important, ci și urgent. Adoptarea lui la nivel european trebuie să se facă cât mai repede, la începutul 2020 pentru ca totul să fie transpus în legislație națională, să intre în vigoare e la 1 ianuarie 2021.

Rep: Tot de adoptarea bugetului e strâns legat mecanismul de acordare a fondurilor europene de respectarea statului de drept. Care e poziția Bucureștiului față de acest instrument?

Pentru noi, PNL lucrurile sunt foarte clare. Vrem ca România să primească și în viitor cât mai multe fonduri europene, subvenții pentru fermieri, bani pentru construcția de autostrăzi, spitale regionale, pentru cercetători, pentru rețele de electricitate, de gaze, de canalizare.

Pentru noi, partid proeuropean, guvern proeuropean, este de la sine înțeles că vom respecta valorile europene, justiție, stat de drept, vom combate corupția, vrem o justiție puternică, independentă.

Tocmai de aceea, poziția PNL, în deplină cu ceea ce așteaptă majoritatea românilor, este următoarea. Vrem cât mai multe fonduri europene și ne temem de corelarea acestora cu statul de drept pentru că avem de gând să atacăm statul de drept. Orice om politic care este împotriva acestei corelări are de gând să atace justiția și statul de drept

Intrarea în vigoare a acestui mecanism este prevăzută să aibă loc la 1 ianuarie 2021 când intră în vigoare și noul buget multianual Este important ca acest mecanism să fie gândit bine, adică să existe indicatori clari, obiectivi, pe baza căruia să evaluezi dacă statul de drept, justiția, sunt în pericol.

Vom petrece următoarele luni pentru a defini foarte clar indicatorii din acest mecanism”

 

Citește și

Noua Comisie Europeană a fost învestită de Parlament cu o majoritate largă / Terhes și Grapini (PSD) nu au votat / Ursula von der Leyen a promis, în faţa eurodeputaţilor, transformarea Uniunii Europene

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Corect, numai hoţii nu vor stat de drept.

  • Putini sunt cei care prin propriul noroc si prin inteligenta lor au reusit in viata. Foarte multi sunt nevoiti pentru as pastra afacerile sa fie cuplati la resursele publice si de aici totul se degradeaza si asta de multe ori cu sprijinul politicului . Presedintele asta vrea sa faca ,sa opreasca aceasta modalitate ,ce produce pagube tuturor chiar si in ultima instanta celor cuplati la resurse.

  • Daca nu reusesc in viata fara pile, fara parazitarea si omorarea statului, atunci nu merita sa reuseasca.

   Avem deja 3.3 milioane de lichele in Romania, gunoaiele care voteaza PSD, nu ne trebuie mai multe.

 2. Sofisme PMP-iste. Nu ca ar putea fi ceva in neregula … Ah, ah, ah.

  • Faza mea favorita in idila g4media/traseistul Muresan e asta cu Marele Vice prezentat ca si cum el e al doilea primus inter pares, intaiul carator de servieta si facator de cafele al lui Donald Tusk… Cand colo, ce sa vezi: Siegfried Muresan nu a fost ales vicepresedinte (LE VP) al PPE, ci pur si simplu unul din cei 10 vicepresedinti ai PPE.

   Ei o tot tin in continuare cu Marele Vice, de parca Anca Boagiu, alta viceprezidenta a „popularilor” europeni iesita si ea de sub aceasi pulpana de mariner ca si Siegfried inainte sa faca centura, nici n-ar fi existat vreodata.

 3. Tu ai vazut cine era pe linga doamna Ursula von der Leyen si cu cine avea cele mai multe stringeri de mina ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.